İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Maltepe'de ağaç kardeşliği

Maltepe'de ağaç kardeşliği

Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü Tema Vakfı işbirliği ile Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Girne Mahallesi Hayrettin Karaca Parkı’nda ‘Ağaç Kardeşliği’ etkinliği düzenledi

TEMA gönüllüsü olan yaklaşık 150 ilkokul öğrencisi ile Maltepe Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi üyeleri Hayrettin Karaca parkında hazır bulundu. Etkinlikte İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Bağlarbaşı İlköğretim Okulu, Evliya Çelebi İlköğretim Okulu, Kazım Tunç İlköğretim Okulu öğrencileri keyifli dakikalar geçirdi. Etkinliğin ilerleyen dakikalarında iki nesil parkta bir araya gelerek sembolik meşe ağacı dikimi gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında parktaki ağaçlar tanıtıldı ve öğrenciler hazırladıkları çevre konulu şarkıları seslendirilerek hem eğlendiler, hem de eğlendirdiler. Genç ve yaşlı nesili bir araya getiren bu ortak çalışmada Altın yıllar Merkezi üyeleri gelecek nesillere yeşil miras bırakmak hedeflediklerini belirterek onlarda etkinliğe türkülerle ses verdi.


Gençlere seslendi

Etkinliğin sunumu Tema Vakfı Maltepe Girne Mahalle Sorumlusu Fatma Esin Kalyoncu tarafından yapıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Tema Vakfı Maltepe İlçe Sorumlusu Fatma Vurgun da Altın Yıllar Yaşam Merkezi’ne teşekkür etti. Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehriban Çelebi ise çocuklara seslenerek, “Geleceğin genç nesilleri olacak olan sizler, kuraklaşan dünyamız için hala geç değil. 7’den 70’e herkes bir arada ve elimizden gelenleri her zaman yapacağız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.