İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Meclis toplantısında Oktugan'a düzenlenen saldırı kınandı

Meclis toplantısında Oktugan'a düzenlenen saldırı kınandı

Özel bir lisenin müdürü olan İbrahim Oktugan’ın (74) uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayı Eyüpsultan Belediyesi meclis toplantısı gündemine taşındı.

MUHABİR: Hediye Tarakçı

Eyüpsultan Belediyesi 2024 Yılı Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşimi düzenlendi. Düzenlenen birleşimde Alibeyköy’de özel bir lisede yaşanan, okul müdürü İbrahim Oktugan’ın (74) uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayı gündeme taşındı.

OKTUGAN’IN FOTOĞRAFI DEV EKRANA YANSITILDI

Meclis birleşiminde salonda bulunan ekrana İbrahim Oktugan’ın fotoğrafı yansıtılırken Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu, masalarına Oktugan’ın resimlerini ve karanfiller koydu.

TOPLANTININ İLK KISMINDA OKTUGAN ANILDI

Meclis toplantısının başında Başkan Vekili Özgür Nemutlu, meclis toplantısının ilk kısmını, meclis üyelerinin önerileriyle, Oktugan’ı anmaya ayırdıklarını belirterek şunları söyledi: “Eyüpsultanlılar ve bütün Türkiye salı günü yaşanan elim olayla sarsıldı. Hepimiz gözyaşlarına boğulduk. Bütün hayatını eğitime adamış, binlerce çocuğun hayatına dokunmuş, Eyüpsultanlı komşumuz, büyüğümüz İbrahim Oktugan hocamız insanlık dışı bir cinayete kurban gitti. İbrahim öğretmenimizi dün ebediyete uğurladık.”

“56 YILLIK BİR EĞİTİMCİYDİ”

Kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu ve çok üzgün olduğunu belirten Nemutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İbrahim hocamız Eyüpsultan’ın her mahallesinde çağdaş öğrenciler yetiştirmiş, ilçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunmuş 56 yıllık bir eğitimciydi. İbrahim hocanın salı günü, öğrencilerinin gözü önünde hunharca bir cinayete kurban gitmesini sadece alın yazısı ile açıklayamayız. Hiçbir öğretmenimizin, hiçbir değerimizin ellerimizin arasından böyle bir elim olayla kayıp gitmesine seyirci olamayız. Eyüpsultanımızın, ülkemizin böyle bir acı olayla anılmasına kayıtsız kalamayız. Hep birlikte bu olayın nedenleri üzerine gitmeli, bir kez daha böyle büyük bir acının yaşanmasını engellemeliyiz. Bunu gücümüz ölçüsünde görev bilmeliyiz. Hocam biz, senin öğrencilerini koruduğu gibi seni koruyamadık. Hakkını helal et desek de hakkını ödeyemeyiz. Mekânın cennet olsun.”

Nemutlu konuşmasının ardından, meclisteki siyasi parti grupları ve şahsen konuşmak isteyen meclis üyelerine söz verdi.

İBRAHİM HOCANIN ADI EYÜPSULTAN’DA YAŞATILACAK

Öte yandan Özgür Nemutlu, Aktugan’ın anısını Eyüpsultan’da yaşatmak için adının ilçede bulunan bir kuruma, bir işletmeye, bir parka veya bir sokağa verilmesinin konusunun değerlendirilmesi teklifinde bulundu.