İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Muhtarlarımız aktif rol almalı

Muhtarlarımız aktif rol almalı

Kadıköy’de 19 Ekim Muhtarlar Günü rıhtımda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle kutlandı. Tören öncesi Kadıköy’ün muhtarlarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, TEV işbirliğiyle geliştirdikleri ‘Okutan Kadıköy’ projesinde muhtarların da aktif rol almalarını istedi

Her yıl 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü, Kadıköy rıhtımdaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle kutlandı. Tören Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy Emniyet Müdürü Bülent Çelik ve muhtarların katılımıyla gerçekleşti. Tören öncesi Kadıköy’ün muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya gelen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, muhtarlar gününü kutladı. Odabaşı, Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) işbirliği ile hayata geçirilen ‘Okutan Kadıköy’ projesinde bugüne kadar 16 üniversite öğrencisine burs desteği sağladıklarını ve bu sayının artması için yapılan çalışmalara muhtarların da destek sunmasını istedi. 


16 öğrenciye burs

“Türk Eğitim Vakfı’yla beraber bir proje başlattık: Okutan Kadıköy. Bu projeyle Kadıköy’deki her binanın TEV aracılığıyla bir üniversite öğrencisine burs vermesini sağlamayı amaçlıyoruz” diyen Odabaşı, “Okutan Kadıköy Projesi’nde bugüne kadar 195 bin 390 TL toplandı. Bir öğrencinin yıllık burs tutarı ise yaklaşık 11 bin 925 TL. Bu sayede şimdiye dek 16 üniversite öğrencisine burs desteği sağlamış olduk. Biz ise Kadıköy Belediyesi olarak Plak Günleri’nde plak dükkânlarından aldığımız ücret, Yeniden Kullanım Pazarı’nda açmış olduğumuz stant ve Kalamış Yaz Festivali’ndeki konser ve film gösterimleri için Okutan Kadıköy’e destek bilet seçeneği ile şimdiye kadar 56 bin 865 TL topladık. Bu projeyi büyütmek için çalışmalarımız sürüyor ve muhtarlarımızdan da bu projenin daha çok öğrenciye katkı sağlaması yönünde çalışmalarımıza katılmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.