İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Murat Kurum: "Risksiz İstanbul" projesiyle depreme dayanıklı binalar inşa edeceğiz

Murat Kurum: "Risksiz İstanbul" projesiyle depreme dayanıklı binalar inşa edeceğiz

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum 31 Mart 2024'te İBB Başkanı olması durumunda hayata geçirmeyi planladığı "Yarısı Büyükşehir'den" projesinin ayrıntıları paylaştı.

MUHABİR: Necdet Oktay Apaydın

31 Mart 2024 seçimlerine çok az bir süre kala bugün Haliç Kongre Merkezi'nde Murat Kurum'un yaptığı toplantısı Risksiz İstanbul adını verdiği kentsel dönüşüm projelerini ve bu plan kapsamında yapılacak "Yarısı Büyükşehir'den" kampanyasını duyurdu.


Murat Kurum, seçim vaatlerini İstanbullularla paylaştığı toplantısında; Megakentlileri en çok korkutan deprem konusunun öncelikli olduğunu ve çalışmalarına 5 yıl içerisinde seçilmesi durumunda hayata geçireceği "Risksiz İstanbul" adı verilen depreme dayanıklı yeni binaların inşa edeceğini açıkladı.

Kurum toplantının ardından sosyal medya hesabı X üzerinden "Yarısı Büyükşehir'den kampanyasının merak edilen detaylarını paylaştı.

Risksiz İstanbul projesiyle kentsel dönüşüm süreci hızlanacak

Murat Kurum, "Risksiz İstanbul için başlatacağımız kentsel dönüşüm projelerini ve nasıl yapacağımızı anlattık:

▪️650 bin konut inşa edeceğiz.
▪️Bu konutlar nüfusu artırmayacak.
▪️Bu konutlar 39 ilçede yatay mimari şeklinde inşa edilecek.

KİPTAŞ ELİYLE 300 BİN KONUT

▪️Konutların 300 binini, her yıl 60 bin konut yapmak üzere KİPTAŞ eliyle inşa edeceğiz.
▪️Evini KİPTAŞ ile dönüştürmek isteyenlere 700 bin TL hibe 700 bin TL finansman desteği vereceğiz, ödemeler konut tesliminden sonra 5.883 TL taksitle başlayacak.
▪️Vatandaşımıza 100 bin TL taşınma ve kira yardımı vereceğiz.

ÖZEL SEKTÖR ELİYLE 250 BİN KONUT

▪️250 bin konutu vatandaşlarımızın anlaştığı özel sektörün eliyle dönüştüreceğiz.
▪️Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için kolaylaştırıcı dönüşüm planını devreye alacağız.

KİPTAŞ’TAN 100 BİN KİRALIK SOSYAL KONUT
▪️100 bin konutu da KİPTAŞ eliyle sosyal konut olarak yapacağız. Bu konutlar satılmayacak, 39 ilçemizdeki vatandaşlarımız uygun kiralarla faydalanacak." dedi.

152913.jpg

Afet Lojistik Destek Merkezleri kurulacak

Murat Kurum yaptığı paylaşımların devamında; "İstanbul’umuzda sayısı 1 olan lojistik destek merkezi sayımıza 6 yeni merkez ekleyeceğiz. Bu Lojistik destek merkezleri, afet anında önemli bir rol oynayacak." dedi.

Afet Lojistik Destek Merkezleri'ni 1'den 7'ye çıkaracağız diyen Kurum, bu merkezlerin Alibeyköy, Atatürk Havalimanı, İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Samandıra Askeri Hava Üssü, Maltepe ve Yenikapı'da olacağının altını çizdi.

İstanbul için kaybedecek tek bir saniyemiz bile yok diyen Murat Kurum, İstanbul'da riskli yapı bırakmamak için "Risksiz İstanbul" projesini hayata geçireceğini tüm İstanbul halkına duyurdu.