İstanbul
Az bulutlu
0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Nitelikli bir bina ortaya çıkıyor

Nitelikli bir bina ortaya çıkıyor

Yakuplu Kültür Merkezi, Kapalı Pazaryeri ve Kreş Kompleksi’nde hızla sona yaklaşıyor. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Çok güzel ve nitelikli bir bina ortaya çıkıyor. Yakuplu Mahallesi’nin beklediği ve burada yaşayan komşularımız için bir hayal olan projeyi gerçekleştiriyoruz" dedi

Yakuplu Kültür Merkezi, Kapalı Pazaryeri ve Kreş Kompleksi’nin betonarme inşaatının yüzde 80’i tamamlandı. Beylikdüzü Belediyesi’nin 16 bin metrekarelik alanda inşasına başladığı ve ilçenin önemli buluşma noktalarından biri haline gelecek merkezin en alt katı, 443 tezgâh kapasiteli pazaryeri alanı ve 100 araç kapasiteli otopark alanı olarak tasarlandı. Kültür, sanat ve sporun hâkim olacağı diğer alanlarda ise 300 kişilik tiyatro salonu, 450 kişilik çok amaçlı salon, 750 m2 kütüphaneye ilave 200 m2 çocuk kütüphanesi, etüt merkezi, spor merkezi, çocuk meclisi, kreş ve çocuk cep sineması yer alacak. Kapsamlı kompleks içerisinde dans, müzik, tiyatro atölyeleri ve Kitap Kafe’yi barındıran Gençlik Merkezi’nin yanı sıra dernekler bölümü, Halk Masası ve Çözüm Merkezi ile Kadın ve Aile Danışma Merkezi de bulunacak.


Bu bir hayaldi

Proje alanını sık sık ziyaret ederek incelemelerde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Burası Yakuplu için çok önemli bir tesis. İçerisinde çok amaçlı salon, tiyatro sahnesi, spor salonları ve kütüphane gibi hizmetlerden gençlerimizin faydalanacağı alanlar var. Dernekler katımız var. İSMEK’in belli başlı kurslarını yine bu binanın içerisine taşımayı düşünüyoruz. Şehir Tiyatroları’nın yer alacağı bir sahnemiz olacak. Çok güzel ve nitelikli bir bina ortaya çıkıyor. Yakuplu Mahallesi’nin yıllardır beklediği ve burada yaşayan komşularımız için bir hayal olan projeyi gerçekleştiriyoruz. İnşallah en kısa sürede de Beylikdüzü’nün hizmetine sunacağız. Söz vermiş olduğumuz 3 Köy 3 Meydan projesinin birinci ayağı olan Yakuplu Köy Meydanı’nı da burada tamamlamış olacağız" dedi.