İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Oku, anla ve kazan

Başakşehir Belediyesi, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ‘oku, anla, kazan’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, bilgi evlerindeki kütüphanelerden yararlanan ve en az 4 kitap okuyan çocuklara, her ay sürpriz hediyeler verilecek

Başakşehirli çocukların dijitalleşen dünyada kitaplarla daha fazla vakit geçirmesi için yola çıkan Başakşehir Belediyesi, 'oku, anla, kazan' projesini hayata geçirdi. Projeyle birlikte 8-15 yaş arasındaki çocuklar, ilçe genelinde bulunan ve 100 bine yakın kitap bulunduran 10 bilgi evindeki kütüphanelerden aldıkları kitapları teslim ederken bir form dolduracak.

Her ay en az 4 kitap

İçerisinde kitabı okuyanların bileceği standart soruların yer aldığı formlardan bir ay içerisinde en az 4 adet teslim eden çocuklar değerlendirmeye alınacak. Dijitalleşen dünyada kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istenilen çocuklara her ay sürpriz hediyeler verilecek. Şubat ayı itibariyle başlayacak ‘oku, anla, kazan’ projesi bir yıl boyunca devam edecek. Proje ile çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen Başakşehir Belediyesi, pandemi döneminde evde kalan çocukları neşelendirerek mutluluklarına ortak olmayı da hedeflediklerini duyurdu. Kitapseverler, ilçe genelindeki Akif İnan, Altınşehir, Bahçeşehir, Cemil Meriç, Cevdet Kılıçlar, Güvercintepe, Necdet Yıldırım, Şahintepe, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ve Fenertepe bilgi evlerinde kitaplarına ulaşabilecek.

DHA