İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Okutan Kadıköy

Kadıköy Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV), gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için “Okutan Kadıköy” projesini başlattı. Proje ile Kadıköy’de ikamet eden ve maddi nedenlerle eğitimine devam etmekte güçlük çeken 1000 üniversite öğrencisine yıl sonuna kadar burs desteği verilecek

Okutan Kadıköy Projesi ile Kadıköylü apartman sakinleri, semtte ikamet eden ve maddi nedenlerle eğitimine devam etmekte zorlanan 1000 üniversite öğrencisine 9 ay boyunca karşılıksız eğitim desteği verecek. Projeye katılmak isteyen apartmanlar için Türk Eğitim Vakfı’nda ilgili apartman adına burs fonu oluşturulacak. Burs fonunda biriken destekler Türk Eğitim Vakfı tarafından öğrencilere burs olarak verilecek. Kadıköy Belediyesi, ilçe muhtarları, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ve semt sakinlerinin Türk Eğitim Vakfı iş birliği ile ortaklaşa hayata geçirdiği Okutan Kadıköy Projesi düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Alan Kadıköy’de yapılan toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ile birlikte Kadıköylü muhtarlar ve Kadıköy Gönüllüleri katıldı.

El ele verelim

Proje hakkında bilgi veren Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Binlerce imkânsızlıklar içerisinde okumaya çalışan, hayata tutunmaya çalışan genç arkadaşlarımız var.   Belki bu projeyle bir kişiye bile dokunsak, bizim için Kadıköy için Kadıköylüler için ayrıca bir gurur kaynağı. Ülkemizde üniversite öğrencilerine destek olmak, onların hayat koşullarını bir ölçüde olsa da iyileştirebilmek, onlara daha yaşanabilir bir hayat imkânı sunabilmek için bugünden itibaren hep birlikte el ele veriyoruz. Kadıköy’de ikamet eden veya Kadıköy’de okuyan üniversite öğrencileri için yeni bir sosyal destek hareketini bugün buradan hep birlikte başlatıyoruz” dedi.