İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Önce takdir etti sonra eleştirdi

Önce takdir etti sonra eleştirdi

Zeytinburnu Belediyesi’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü meclis toplantısında söz alan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Üsküdar, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un çalışmalarını ve gayretini taktir ettiğini söyledi. Üsküdar, fırınlarda satılan ramazan pidelerinin Başkan Arısoy imzalı kağıt ambalajlarda satılmasını ise sert bir dille eleştirdi

Zeytinburnu Belediyesi’nin faaliyet raporunun görüşüldüğü nisan ayı üçüncü birleşiminde konuşan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Üsküdar, öncelikle yapılan doğru ve gayretli çalışmaları sıralayarak, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un geçmişten bu güne bulunduğu makamları ve ilişkileri Zeytinburnu özeline taşımaya çalıştığına şahit olduklarını belirtti. Türkiye’nin en büyük buz pistinin tamalanmasını, Millet ve Konyalı Camii’nin yapım sürecinde vatandaş rızasının öncelik alınmasını, Marmaray'ın kalan kısmının tamamlanarak hizmete açılmasını taktir ettiklerini ifade eden CHP'li Üsküdar, belediye başkanının da, meclis üyelerinin de halkın vergilerinin doğru yerlere aktarılmasına ön ayak olan aracılar olduğunu söyledi.


Verimli kullanılmalı

Verdiği hizmetler konusunda Belediye Başkanı Ömer Arısoy'a teşekkür ederek, belediye bütçesini daha verimli kullanması gerektiğini ifade eden Üsküdar, “Ekonomik kriz vatandaşın tepesine balyoz gibi inerken, vatandaş karda kışta Halk Ekmek kuyruklarında 1 lira daha ucuz ekmek alabilmek için saatlerce beklerken, bütçenin daha rasyonel, daha verimli ve daha ekonomik kullanılması gerektiğini bir kez daha da hatırlatıyorum” diyerek yaşadığı olayı anlattı.

Bir anda şok oldum

Üsküdar, geçtiğimiz günlerde Ramazan sebebi ile fırından pide aldığını eve geldiğinde pidenin sarılı olduğu kağıdın üzerinde, "El birliği ile, gönül birliği ile paylaşma zamanı. Hayırlı Ramazanlar" ifadelerinin yer aldığı Belediye Başkanı Ömer Arısoy imzalı kağıt ambalajı görünce şok olduğunu söyledi. 7 buçuk lira olan pidenin maliyetinin 50 kuruş yahut 1 liralık maliyetini belediye karşılamış olsaydı veya ücretsiz pide dağıtımı olsaydı yapılan işlemi anlayabileceğini söyleyen Üsküdar, öyle olmuş olsa bile ambalajın üstünde yalnızca belediyenin adı ve logosu olabileceğini, Başkan Arısoy’un isminin olmasını kabul etmediğini sert bir dille eleştirdi.


Selvi Sarıtaç