Beşiktaş Belediyesi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile birlikte Sanatçılar Parkı’nda Ekolojik Yıkımla Mücadele Şenliği düzenledi. "Ekolojik Yıkıma Karşı Hep Birlikteyiz" mesajının verildiği şenliğe ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Konserler, atölye çalışmaları, forum, söyleşi ve sergi etkinliklerinin yanı sıra dernek ve yayınevlerine ait stantlar da şenlik süresince ziyaretçileri ağırladı. Çocuklara ve yetişkinlere yönelik çeşitli alanlarda atölye çalışmalarıyla başlayan şenlik, forum ve söyleşilerle devam etti. Çevre temalı fotoğraf ve resim sergilerinin yer aldığı şenlikte katılımcılar, birçok dernek ve STK’ya ait stantları da ziyaret etme fırsatı buldu.
Ekolojik Yıkımla Mücadele Şenliği, akşam saatlerinde Erdal Bayrakoğlu, Baba Zula ve Yeni Türkü konserleriyle devam etti. Dinleyiciler müzisyenlerin sevilen şarkılarıyla doyasıya eğlendi. Şenliğe katılan sanatçılar, program sonrasında düzenlenen etkinlik için belediyeye teşekkür etti. Programa katılan tüm sanatçılara Beşiktaş Belediyesi tarafından Tema Vakfı’na yapılan fidan bağışı plaketleri takdim edildi.
Çevreye değer veriyoruz
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da Çevre Festivali'ne ilişkin önemli mesajlar verdi. “Dünya maalesef çevrenin tahrip edildiği kötü bir dönemden geçiyoruz. Biz olup biten bu çevre kıyımlarını üzülerek izliyoruz. Herkes bilsin ki biz yeşilden, tabiattan asla vazgeçmeyeceğiz. Önceliğimiz beton değil doğa olacak, yeşil olacak. O sebeple Dünya Çevre Günü’nde Sanatçılar Park'ımızda Ekolojik Yıkımla Mücadele Şenliği gerçekleştirdik. Günümüzde giderek artan çevre sorunlarına karşı atölyeler forumlar stantlar ve sergiler düzenlendik. Bugün bizimle olan Erdal Bayrakoğlu, Baba Zula ve Yeni Türkü'ye teşekkür ederim” diye konuştu.