İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri ’Orman Benim’ kampanyası ile temizlik yaptılar

’Orman Benim’ kampanyası ile temizlik yaptılar

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, “Orman Benim” kampanyasında, ilçe protokolü ve vatandaşlarla çevre temizliği çalışması gerçekleştirdi.

MUHABİR: Aydın Ozan Demir

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, ülke genelinde gerçekleştirilen, orman yangınlarının önlenmesi, çevreye olan zararların en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “Orman Benim” kampanyasında, ilçe protokolü ve vatandaşlarla çevre temizliği çalışması gerçekleştirdi.

Güzel "Güzel Kent Çatalca” anlayışımızla; ormanlarımızı ve çevreyi korumak, gelecek nesillere bırakacağımız en değerli miras olacak" dedi.

Ormanlık alanlarda temizlik yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Orman Benim’ kampanyası ile 81 ilde aynı anda ormanlar temizlendi. Orman yangınlarını daha az seviye düşürmek ve çöp atımını engellemek için ellerinden gelen gayreti göstermek istediklerini belirten Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel "Bununla ilgili kampanya oluşturuldu. Burada çöp toplayıp, dal budama yapacağız" dedi.
Başkan Güzel “Ormanlarımızda çıkan yangınların yüzde 90’nı insan kaynaklı olarak belirlendi. Bu yangınların çıkmasına doğrudan vesile olmasak bile dolaylı yollardan ormana atmış olduğumuz çöpler hem bu yangınların çıkmasına hem de yangınların ilerlemesine neden vermiş olabiliyor. Orman hayattır çocuklar, mutluktur, sağlıktır, temiz havadır” diye konuştu.

o1.jpg

o2.jpg

o4.jpg

o5.jpg