İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri ''Oyuncak''lı İsrail protestosu

''Oyuncak''lı İsrail protestosu

Yeryüzü Çocukları Derneği öncülüğündeki sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, Gazze'de katledilen çocuklara dikkati çekmek için İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önüne oyuncak bıraktı.

KAYNAK: AA

Başkonsolosluk önünde ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla toplanan gruptakiler, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Yeryüzü Çocukları Derneği Başkanı Sümeyye Altun işgalci İsrail'in Gazze’de katlettiği çocukların sesi olmak için toplandıklarını, oyuncakların, katledilen çocuklarla beraber kana bulandığını söyledi.

Altun, artık çocukların parçalanmış bedenlerini değil, evlerinde güven içinde oyuncaklarıyla oynadıkları görüntüleri görmek istediklerini vurgulayarak, başta çocuklar için dünya çapında çalışan kurumlar olmak üzere herkesi işlenen soykırımı durdurmak için harekete geçmeye çağırdı.

Ölen her çocuğun birilerinin kardeşi, arkadaşı olduğunu kaydeden Altun, şöyle devam etti:

"Bizler evlatlarımızın saçının bir teline zarar gelse dünyayı ayağa kaldırırız değil mi? Gazze'de öldürülen binlerce çocuk da birilerinin evladı. Onlar için dünyayı ayağa kaldırma vakti gelmedi mi? İsrail'in uyguladığı bu soykırıma karşı sessiz kalan veya kınamaktan öteye geçemeyen dünya liderlerine sesleniyorum; İsrail her 5 dakikada 1 kişiyi ve her saatte 3 çocuğu öldürmeye devam ediyor. Sesinizi çıkarmak için Gazze’deki bütün insanların yok olmasını mı bekliyorsunuz?"

Ellerindeki oyuncakları Başkonsolosluk binasının önüne bırakan gruptakiler, daha sonra dağıldı.