İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Parkın sahibi çocuklarımız

Parkın sahibi çocuklarımız

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’ne yapılan 1017 Sokak Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta çocuklara seslenerek, “Bu parkların sahibi sizsiniz” dedi

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 1017 Sokak Parkı törenle hizmete açıldı. Açılışa Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış programında kendileri için hazırlanan etkinliklerde bolca eğlenen çocuklar, yeni parklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Parkın ismine, mahalle sakinleri belediyenin internet sitesi üzerinden yapılan anketle karar verecek.


Mahalle halkına hayırlı olsun

1017 Sokak Parkı’nın mahalleye hayırlı olmasını dileyen Başkan Usta, “Bu parkların sahibi sizlersiniz. Kullanacak olan, koruyacak olan, burada temiz bir parkın devamını sağlayacak olan yine sizlersiniz. Bugün Sıfır Atık Projesi kapsamında Gaziosmanpaşa’da bir start verdik. Sokakları, parkları, meydanları, okulları ve ortak alanları biz temizlerken, çocuklarımız da Sıfır Atık Projesi’ni sahiplensinler ve temiz bir ortam oluşsun. Daha önce Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz iş birliği neticesinde çevre elçilerimiz vardı. Biz bu parkları çevre elçilerimize teslim ediyoruz. Hepimiz çevreyi korumak zorundayız” dedi.


Faaliyetler devam edecek

Kültür, sanat, spor alanları ve yeşil alanlarla ilgili faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyleyen Başkan Usta, “Hemen yanı başımızda İSMEK’in ve yanında bulunduğu binanın Büyükşehir Belediyesi’den devrini istemiştik. Önce reddetti sonra meclis kararıyla bunu talep ettik ve gerçekleşti. Önümüzdeki süreçte bu iki tesisi de Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’nin hizmetine açacağız. Metronun hizmete girmesiyle bu bölgeye çok önemli bir hizmet süreci başlayacaktır. Cebeci metro istasyonunun oluşacağı mekanda da çocuklarımızın, gençlerimizin ve büyüklerimizin birlikte vakit geçireceği, kitap okuyacağı bir Farika Kitaplı Kahve çalışmamız olacak. Bu hizmet de mahallelerimize, bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.