İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Planlara itiraz edin!

Çok tartışılan ve bilim insanları tarafından da çokça eleştirilen Kanal İstanbul Projesi ile ilgili İBB Başkanı İmamoğlu, 10 gündür askıdaki tüm planlara itiraz ettiğini belirterek çağrı yaptı: "Tüm İstanbulluları askıya çıkan Kanal İstanbul planlarına itiraz etmeye davet ediyorum."

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili bir kez daha çağrıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu "Tüm İstanbulluları askıya çıkan Kanal İstanbul planlarına itiraz etmeye davet ediyorum" dedi. "Türkiye tarihinde böylesi bir sefil, rezil durum herhalde yaşanmamıştır" diyen İmamoğlu, yaklaşık 10 gündür askıda olan planlara itiraz ettiğini belirtti ve İstanbulluları da itiraz etmeye davet etti. İmamoğlu "Bilimsel ayağı tanımlanmamış, kamu vicdanında şiddetle reddediliyor. Böylesi bir sürecin acelesi niye" diye konuştu.

Ne olmuştu?
İmamoğlu, daha önce Kanal İstanbul projesiyle ilgili İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne iki ayrı itiraz dilekçesi vermişti. Bilimsel veriler ışığında Kanal İstanbul'un kent için en büyük tehditlerden biri olduğunu belirten İmamoğlu "Kanal İstanbul ile ilgili süreç alelacele, apar topar bu seviye getirip, planlarını ilana asmak, İstanbul'a çok büyük bir ihanetin parçasıdır. Daha önce 100 binlik planlara yaptığımız itirazı yeniliyor hem 1000’lik, 5000’lik planlara dair itirazımızı veriyoruz. Bundan sonra hukuksal süreçleri de takip edeceğiz. Bu kişisel başvurum, kurumsal başvurularımız da olacak" ifadelerini kullanmıştı.