İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Saadetdere'ye konak yapılıyor

Saadetdere'ye konak yapılıyor

Esenyurt'ta ‘Her Mahalleye Bir Mahalle Konağı’ projesi kapsamında Saadetdere Mahalle Konağı’nın yapımına başlandı. İçerisinde kapalı pazar alanı, katlı otopark, belediye hizmet birimi, sanat atölyeleri ve çok amaçlı salon gibi alanların yer alacağı projenin 15 ayda bitirilmesi planlanıyor

Esenyurt Belediyesi, mahallelerdeki idari binalar ve sosyal alanları bir arada toplayacak mahalle konağı projelerini hayata geçiriyor. Bu kapsamda, Turgut Özal Mahallesi 47. Sokak ile 109. Sokak’ın kesişiminde yer alan 6 bin 979 metrekarelik arazi üzerinde Saadetdere Mahalle Konağı’nın yapımına başlandı. İçerisinde; kapalı pazar alanı, belediye hizmet birimi, katlı otopark, sanat atölyeleri, 2 adet muhtarlık ofisi, toplantı odası, 83 kişilik çok amaçlı salon, çalışma stüdyoları, teras kafe, mahalle etkinlik alanı yer alan proje tamamlandığında Saadetdere ve Turgut Özal Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların işleri kolaylaşacak.

 

Çok fonksiyonlu

Proje otopark, kapalı pazar ve etkinlik alanları olarak farklı aşamalarda hazırlandı. Mahalle konağının 150 metrekarelik kısmında çağrı merkezi, mali hizmetler, zabıta ve sosyal yardım birimlerinin yer aldığı belediye hizmet birimi, Turgut Özal ve Saadetdere Mahalle muhtarlıklarına ait 2 adet muhtarlık ofisi, 40.8 metrekarelik toplantı odası, 130 metrekare 83 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, 150 metrekare sanat atölyeleri, 308 metrekare çalışma stüdyoları, 163 metrekare teras kafe yer alıyor. Projenin ikinci kısmında ise iki mahallenin de otopark sorununu rahatlatacak Otopark ve Kapalı Pazar Alanı bulunuyor. Son kısmında, mahallenin küçük sakinleri çocuklar için bir Mahalle Etkinlik Meydanı düzenlenmiş. Meydan içerisinde; salıncak alanı, etkinlik platformu ve tırmanma duvarı da yer alıyor. Tamamlandığında mahallelinin uzun yıllardır yaşadığı otopark ve kapalı pazar sorununa çare olacağını söyleyen Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli İnşaat Mühendisi Saffet Özdemir, “İş programına göre mahalle konağını 15 ay gibi sürede vatandaşların hizmetine açmayı planlıyoruz. Burası mahallelinin otopark ihtiyacını karşılayarak, haftada bir gün kurulan açık pazarı kapalı alana çekip trafik yoğunluğu azaltacak” dedi.



Sorunları dinledi

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, vatandaşların sorunlarını anlattığı ve çözüm yollarının bulunduğu halk günlerini düzenlemeye devam ediyor. Esenyurt Belediyesi Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçekleşen halk gününde, onlarca vatandaş Başkan Bozkurt’la görüşerek taleplerini ilk ağızdan iletme imkânı buldu. Vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyerek not alan Başkan Bozkurt, bu sorunlara dair çözüm yolları aradı. Başkan Bozkurt'un yanı sıra başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katıldığı halk gününde, vatandaşların taleplerinin hızlı ve doğru bir şekilde çözüme kavuşturulması için ilgili birimlere yönlendirmeler yapılarak gerekli talimatlar verildi.