İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Samyeli engelleri bir bir kaldırıyor

Samyeli engelleri bir bir kaldırıyor

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Vakfı tarafından her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hazırlanan farkındalık etkinliğinin bu yıl 11'incisi gerçekleşti.

MUHABİR: Berrin Ozan Yeşiltepe

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Vakfı tarafından her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hazırlanan farkındalık etkinliğinin bu yıl 11'incisi gerçekleşti. Etkinlik sonucunda 35 özel bireye akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye edildi

Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Vakfı tarafından her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle hazırlanan farkındalık etkinliğinin bu yıl 11'incisi gerçekleşti. Farkındalık ve fayda sağlamak adına toplu akülü sandalye dağıtımı yapıldı. 35 özel gereksinimli bireyin akülü ve manuel sandalyesine kavuştuğu törende duygusal dakikalar yaşandı. Farklı fiziksel tanılara sahip birçok kişi sandalyesine kavuşunca göz yaşlarını tutamadı. Yüzlerce özel gereksinimli çocuğun katılımıyla Esenyurt Esenyurt Nikah Sarayı’nda gerçekleşen törende; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, 27. dönem İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Ak Parti İstanbul Serkan Bayram, Ak Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, iş insanı Yakup Ağca ve sanatçı Celal Yarıcı, Ayhan Barasi ve Ercan Papur’un yanı sıra kanaat önderleri, okul müdürleri, iş, sanat ve medya dünyasından isimler bir araya geldi. Geceye 600 engelli çocuk 800 aile katılım sağladı.

Samyeli Vakfı sözünü tuttu
Vakıf olarak sözlerini tuttuklarını anlatan Bahattin Demir, “Ailelerimizle uzun süredir irtibat halindeydik. Gerekli başvuruyu yaptıktan sonra törende buluşacağımızı söylemiştik. Ve bugün onlarca kişi sandalyesine kavuştu. Söz verdiğimiz gibi her zaman onların yanındayız. Muş’tan Manisa’ya Erzurum’dan Mersin’e Amasya’dan Adıyaman’a, Tokat’tan Urfa’ya kadar sadece bir tebessüme şahit olmak için gittik gerekirse gene gideriz.” dedi. Güne özel gereksinimli çocukların müthiş dans gösterileri ve sahne şovları damga vurdu. Animasyon etkinliği, sihirbazlık gösterisi ve sahne şovlarıyla tüm çocuklar keyif dolu bir gün yaşadı. Özel çocukların hazırladığı halay grubu, dans gösterileri ve sahne şovları da görülmeye değerdi.

whatsapp-gorsel-2023-12-04-saat-18-30-46-016291f1.jpg

Engelli yoktur engellenmiş insan vardır
Etkinlikte konuşan Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Harun Özer de “ Bu özel davette birbirinden değerli çocuklarımız yine harika işler sergilediler. Görüyoruz ki fırsat tanındığında onların içindeki muhteşem ışık dışarı yansıyor. Samyeli Vakfı’na bu özel davet için teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Mehmet Metiner ise plaketini aldığı esnada yaptığı konuşma a, “Engelli diye bişey yoktur engellenmiş insan vardır. Özel bireylerin hayatını maalesef ki biz zorlaştırıyoruz. Onların bu zorlukları aşması için her zaman destek olan Samyeli Vakfı’na bu anlamlı etkinliği organize ettikleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bayram'a onur ödülü verildi
Buğday Tanesi filmiyle özel gereksimli bireylerin hayatına dikkat çeken İstanbul AK Parti Milletvekili Serkan Bayram da onur ödülüne layık görüldü. Bayram yaptığı konuşmada, “ Engelli haklarına pozitif ayrımcılık tanınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Onların hayatını kolaylaştırmak için varız.” diye konuştu.

whatsapp-gorsel-2023-12-04-saat-18-30-40-8b587401.jpg

Samyeli teşekkürü hak etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan selamlar getiren Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu ise “Özel gereksinimli bireyler için hep hassas çalışmalar yürüttük. Bundan sonra da onların aile hayatını kolaylaştıracak, topluma entegre olmalarını sağlayacak çalışmalar hazırlamaya devam edeceğiz. Bu kadar özel bireyi bir arada buluşturan Samyeli Vakfına bu harika organizasyon için teşekkür ederim ” diye konuştu.

Belediye gibi çalışıyoruz
Samyeli Vakfı olarak adeta belediye gibi çalıştıklarını anlatan Demir, “Özel çocuklarımız maalesef ki aradığı desteği toplumdan göremiyor. Özel bireylere yönelik yapılan çalışmalar da maalesef yetersiz. Bu çocuklarımız sokaktaki çözülemeyen problem nedeniyle kimi evinden çıkamıyor kimi de çıkınca farklı sorunlarla karşılaşıyor. Özellikle burada belediyelere büyük görevler düşüyor. Çünkü sarı çizgiler, asansörler hepsi özel gereksinimli bireyler için ciddi bir ihtiyaç. Ne yazık ki ülke olarak bu konuda sınıfta kalıyoruz. Bir vatandaşımız akülü sandalyesi olmadığı için dışarı çıkamıyorsa bu vebal hepimizin. Samyeli Vakfı olarak bizler bu yıl 100’den fazla özel gereksimli bireye sandalyelerini hediye ettik fakat engelliler çevresel faktörler engel oldukları için aslında engelleniyorlar o yüzden engelli değil engellenen dememiz daha doğru olur. Bölgenin aktif çalışan tek Engelliler STK’sı olmanın sorumluluğunun biz farkındayız ve bu düsturla çalışıyoruz.”diye konuştu.