İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Şişli Dikim Evi açıldı

Şişli Dikim Evi açıldı

Şişli Belediyesi, bireylerin sosyo-ekonomik açıdan güçlenmelerinin yanı sıra, pandemi sürecinde komşularının ve sağlık çalışanlarının kullanımına yönelik forma, önlük ve maske dikimi yapılması amacıyla Şişli Dikimevi’ni hayata geçirdi.

Şişli Belediyesi istihdama doğrudan katkı yapan yeni bir girişime daha imza attı. Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şişli İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Mülteci Destek Derneği, Save The Children, Göçmen Dayanışma Derneği ve GİZİA Tekstil işbirliğiyle mesleki yeterlilik ve istihdam sağlaması hedeflenen “Şişli Dikimevi” 29 Eylül Salı günü açıldı. Açılışa Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, tasarımcı ve modacı Aslı Filinta, GİZİA Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kutlu ve kursiyerlerin yanı sıra, farklı sektörlerden birçok konuk katıldı.


İlk etapta 25 kişi istihdam edilecek

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, açılışta yaptığı konuşmada “Pandemi sürecinin yarattığı olumsuz etkileri en aza indirmek amacıyla kriz ortamına en uygun çözümleri üretmeye odaklandık. Bu kapsamda salgın döneminde en çok ihtiyaç duyulan maske ve tıbbi giyim malzemeleri üreterek çalışmalara başladığımız dikim evimizin açılışını yaptık” dedi.

Keskin, komşularının tekstil ve dikim alanında eğitim almalarını ve istihdamlarının sağlanarak sosyo-ekonomik açıdan desteklenmelerini hedeflediklerini vurguladı.

Dikimevi’nde ilk etapta, MUDEM ve Save The Children işbirliğiyle İŞKUR üzerinden 25 kişi istihdam edilecek.