İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Sizler için dua ediyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ukraynalı çocuklarla kentin en özel kültür ve sanat merkezlerinden Müze Gazhane’de bir araya geldi. Ukraynalı çocuklar eşliğinde İstanbul’un kardeş şehri Odesa’nın ‘Şehir Günü’nü kutlayan İmamoğlu mesajında, “Bütün Ukraynalı dostlara, bundan sonraki yıllarda çok daha barış içinde, huzur içinde güzel şehrinizde yaşam diliyorum. Sizlerin yanındayız. Sizler için dua ediyor, barış diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu, ülkelerinde süregelen mevcut zor koşullar nedeniyle Odesa’da yaşayan 50 çocuğu 5 refakatçi eşliğinde İstanbul’da dinlenmesi talebini bir yazıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) iletti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hitaben gelen talep üzerine, ilgili kurumlar gerekli süreçleri hızlıca başlatarak, genç misafirler için dinlenme ve kültür programı hazırladı. 20 Ağustos’ta İstanbul’a gelen genç Ukraynalılar, yapımı tamamlanan Gaziosmanpaşa Erkek Yurdu’na yerleşerek hem dinlenme hem de şehrin eşsiz güzelliğinin keyfini çıkarmaya başladı.

Odesa’ya bekliyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanan konuklarıyla Müze Gazhane’de buluştu. Gençlerin öz çekim taleplerini kırmayan İmamoğlu, imza isteklerini de geri çevirmedi. Gençlere birlikte Beltur’un ikram ettiği dondurmayı tadan İmamoğlu’na kafile adına sembolik hediye verildi. Hediyeyi takdim eden Gniezdilova Svitlana, “Çok çok teşekkür ederiz misafirlikleri için. İstanbul muhteşem bir şehir. Burada çok tarihi eser var. Zafer Bayrımı’nızı kutlarım. İstanbul inşallah ileride daha muhteşem bir şehir olur.  Tüm kalbimizle dileriz. Çocuklarımız İstanbul’da olmaktan çok memnun. İstanbul’un zengin tarihi birikimini beğeniyoruz. Güzel ev sahipliğinizden dolayı çok mutluyuz. İki ülke arasındaki dostluğun devam etmesini diliyoruz. Sizi her zaman Odesa’ya bekliyoruz” dedi.

Sizlerin yanındayız

Konukları ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilsky ile toplu fotoğraf veren İmamoğlu, İstanbul’un kardeş şehri Odesa’nın ‘2 Eylül Şehir Günü’nün kutladı. İmamoğlu’nun mesajında şunlar yer aldı: “Kardeş Şehir Odessa'ya İstanbul'dan selamlar, sevgiler, kucak dolusu sevgiler. 2 Eylül Şehir Gününüzü kutluyorum. Bütün Ukraynalı dostlara bundan sonraki yıllarda çok daha barış içinde, huzur içinde güzel şehrimizde yaşam diliyorum. Sizlerin yanındayız. Sizler için dua ediyor, barış diliyoruz. Umuyorum çocuklarımızın bu güzel anını, daha büyük topluluklarla daha güzel günlerde İstanbul'da yine yaşarız”

Bizim için önemli

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilsky, İBB’nin ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti, “Bu zor günlerde Ukraynalılara bir ilgilenmek, dikkat etmek bizim için çok çok önemli. Dolayısıyla bu unutulmaz anlar yaşıyoruz hep beraber. Ev sahipliğiniz içi teşekkür ederim” cümleleriyle paylaştı. Ukraynalı genç konuklar için İBB, İstanbul’un tarihi ve turistik noktalarından oluşan programlar hazırladı. Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı, Büyükada turu, Miniatürk, Galata Kulesi ve daha pek çok nokta ziyaret süresi boyunca gençlere gezdiriliyor.