İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Sokak köpekleri yoldan geçenlerin kabusu oldu: 'Herkesi kovalıyor'

Sokak köpekleri yoldan geçenlerin kabusu oldu: 'Herkesi kovalıyor'

İki yolun ortasında bulunan refüjdeki yeşil alanı mesken tutan başıboş köpekler, çevredekilerin kabusu oldu.

KAYNAK: DHA

Sultangazi'de caddeyi mesken tutan sokak köpekleri, yolu kullananların kabusu oldu. Yoldaki yayaları gördükten sonra harekete geçen köpeklerin, son olarak esnaf Çınar Doğan'a saldırdığı anlar kameraya yansıdı. Köpekten kaçarak kurtulan Doğan, "Köpekler genellikle herkesi kovalıyor. Geçen gün aniden beni de kovalamaya başladı. O an panikle ne yapacağımı şaşırdım" dedi.

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi'nde, iki yolun ortasında bulunan refüjdeki yeşil alanı mesken tutan başıboş köpekler, çevredekilerin kabusu oldu. Köpeklerden kaçan vatandaşlar, yoğun trafik akışını olduğu yola atlamak zorunda kalıyor. Son olarak 18 Aralık Pazartesi günü bir köpek tarafından kovalanan esnaf Çınar Doğan, kaçarak kurtuldu. O anlar, güvenlik kamerası görüntülerine yansırken, Çınar Doğan ve çevredekiler, başıboş köpek sorununa çözüm bulunmasını istedi.

"KÖPEKLER HERKESİ KOVALIYOR"

Köpekten kaçarak kurtulan esnaf Çınar Doğan, "Köpekler genellikle herkesi burada kovalıyor. Geçen gün aniden beni de kovalamaya başladı. Ben o an panikle ne yapacağımı şaşırdım. Kaçmasam beni kovalamayacak, onu da biliyorum. O an aklıma gelmedi. Tabii ısırır mıydı, ısırmaz mıydı, onu da bilmiyorum. Geçen gün de küçük bir çocuk aynı şeyi yaşadı. Esnaf müdahale etmeseydi belki çocuğu ısırabilirlerdi. Barınak olur, kulübe olur, bu tarz yerlerde olmasa iyi olur. Belediyeye ricamızdır, bu haber onlara gitse mutlu oluruz" şeklinde konuştu.

"KÖPEKLER YÜZÜNDEN GELMEK İSTEMEYEN MÜŞTERİLER OLUYOR"

Köpeklerden dolayı tedirgin olduğunu belirten esnaf Yağmur Solmaz, "Yetkili kişilerin bu köpekleri alıp barınağa götürmesini ya da hayvanseverlerin sahiplenmesini istiyoruz. Ne gerekiyorsa biz de yaparız. Ama bir şekilde önlem alınmalı. Burada bizim esnaf arkadaşımıza ve müşterimize de saldırıda bulundular. Bu bizi de tehlikeye atıyor. Müşteri sayımız azalıyor. Köpekler yüzünden gelmek istemeyenler oluyor" ifadelerini kullandı.

"BİR KADIN ÇOCUĞUYLA KÖPEK SALDIRISINA UĞRADI"

Esnaf İdris Yılmaz ise, "Tüm mahalleli olarak hepimiz şikayetçiyiz. Şu ağaçlıkta gizleniyorlar. Geçen gün bir kadın çocuğuyla karşıdan karşıya geçmek isterken köpek saldırısına uğradı. Araç altında ezilmekten son dakika kurtuldular. Araçlar yukarıdan süratli bir şekilde geliyor" dedi.