İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Sultangazi'de anaokuluna yapılan ilaçlama binayı sardı: 4'ü çocuk, 9 kişi hastanelik oldu

Sultangazi'de anaokuluna yapılan ilaçlama binayı sardı: 4'ü çocuk, 9 kişi hastanelik oldu

İstanbul Sultangazi'de, 3 katlı binanın bodrum katında bulunan özel bir anaokuluna yapılan ilaçlama, binayı sardı.

MUHABİR: Hüsamettin Ozan Aslan

Olay, saat 22.00 sıralarında Cebeci Mahallesi 2510 Sokak'ta yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, 3 katlı bir binanın bodrum katında bulunan özel bir anaokuluna zirai haşere ilacı yapıldı. Bir süre sonra, binada yaşayan vatandaşların bulantı, nefes darlığı ve baş dönmesi şikayeti üzerine ihbarla olay yerine itfaiye, polis, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Zehirlenen 4'ü çocuk 9 kişi ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaptıkları kontrollerde zehirlenmelerin anaokuluna yapılan ilaçlamadan kaynaklı olduğunu tespit etti. Bina, itfaiye ekipleri tarafından havalandırılırken polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı.

'BİNADA NEREDEYSE HERKES ZEHİRLENMİŞ'

Binada oturan Muharrem Arslan, "Anaokulunun sahipleri, böcek için ilaçlama yapmış, kimseye haber vermeden çıkıp gitmişler. 9 kişi acil olarak hastaneye kaldırıldı. Çocuklar kusmaya başladıktan sonra kapılar açılıyor. İnsanların boğazı yanıyor. Binada nerdeyse herkes zehirlenmiş. Kronik rahatsızlıkları olanlar var babam gibi, onu da şu an hastaneye kaldırdılar." diye konuştu.

'KENDİLERİ BİNAYI TERK EDİP, DİĞERLERİNİ BİR NEVİ ÖLÜME TERK EDİYORLAR'

Anaokulu sahiplerinden şikayetçi olacağını söyleyen diğer bina sakini Ramazan Gümüş, "Anaokulunun sahipleri binayı ilaçlama firmasına verip ilaçlatıyorlar. İlaçlama firması anaokulu sahiplerine Binaya kesinlikle 2-3 gün girilmemesi için talimat veriyor. Kendileri binayı terk edip gidiyorlar. Bina sakinlerine kesinlikle hiçbir şey söylenmiyor. Sonucunda birinci ve ikinci kattaki çocuklar kusarak zehirleniyor. Bunun üzerine itfaiye ve ambulans çağırıyoruz. Daha sonra polis, anaokulunun sahiplerini çağırıyor. Anaokulunun sahipleri, "Biz daha öncede ilaçlama yaptırdık böyle bir şey gerçekleşmedi" diye kendilerini savunuyorlar. Ama bizlere bununla ilgili bir şey söylemiyorlar. Kendileri binayı terk edip diğerlerini bir nevi ölüme terk ediyorlar. Şu an 9 kişi hastanelere kaldırıldı. Bunların içinde abim, annem, yengem, yeğenim ve babam da var. Şikayetçi olacağım" dedi.