İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Susmuyoruz korkmuyoruz!

Büyükçekmeceli kadınlar Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde şiddete, sömürüye, kadın cinayetlerine karşı tek yürek oldu. “Susmuyoruz, korkmuyoruz” sloganıyla kadına karşı şiddet eylemlerine karşı çıkan kadınlar, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

düzenlenen etkinlikte, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Kadına Şiddetle Mücadele Amirliği tarafından kadınlara KADES uygulaması hakkında bilgi verildi. Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde bir araya gelen Büyükçekmeceli kadınlar dayanışma ve mücadele vurgusu yaptı. “Susmuyoruz, korkmuyoruz” sloganıyla kadına karşı şiddet eylemlerine karşı çıkan kadınlar zumba eşliğinde de meydan okudular. Kadınların birlik, beraberlik ve dayanışma içinde her türlü olumsuzluğun üstesinden gelebileceğini belirten kadınlar “Kadına Şiddete Hayır” dedi.


Eğitim önemli

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar şiddete karşı tepkilerini dile getirdi. Hacer Aslan, “47 yaşındayım. İki erkek çocuk annesiyim. Bugünün önemini şöyle anlatmak istiyorum. Bir erkek çocuğu annesi olarak anne olacakları çocukları doğmadan önce eğitim verilmesini istiyorum. Çünkü kadına şiddet eğitilmeyen çocuklardan dolayı oluyor. Çünkü aileden şiddet görmüş çocuklar büyüyünce kendine bunları hak görerek kadına şiddet uyguluyorlar. Bunun eğitimi verilirse şayet annelere eğitim verildiği zaman ona göre çocuk yetiştirecekler ve çocuklar büyüdüklerinde hiçbir kadına el kaldırmayacaklar. Yalnız kadına şiddet sadece fiziksel olarak değil. Bunun psikolojik olarak şiddet türleri de var. Bütün annelere sesleniyorum. Çocuklarına küçük yaşta kadına nasıl davranılması gerektiğini öğretin çünkü kendisi de bir kadın. İlerde çocukları da bir bayanla evlenecek ve onların eşleri ona göre davranmaları küçük yaşta öğretirlerse kadına şiddeti dünyamızdan silineceğini düşünüyorum” dedi.


Böyle bir gerçek var

Dönüş Obalı ise “Bugün Kadına Şiddet Günü. Ben böyle bir günün olmasını bile aslında kabullenemiyorum. Bir böceğe şiddet, ağaca şiddet ne kadar bana göre saçma olduysa da kadına şiddet gibi bir kavram da saçma. Çünkü böyle bir şey zaten olmamalı. Kadına şiddet kavramı ya da böyle bir gün bana kalırsa yaşanmamalı. Maalesef ki hem dünyada hem ülkemizde kadına şiddet diye bir gerçek maalesef var ve kadınlar buna maruz kalıyorlar. Üzgün olarak kutluyoruz. Kutlama gibi görmüyoruz açıkçası. Keşke bu hep farkındalık keşke hep sürekli hatırlatılsa, basında yer alsa, gündeme sık sık gelse ve hep bu gerçek bizim beynimizde kalsa. Sadece Kadına Şiddet Günü’nde olmasa diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

HABER MERKEZİ