İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Tarihi Tersane Emini Ahmed Ağa Çeşmesi yenilendi

Tarihi Tersane Emini Ahmed Ağa Çeşmesi yenilendi

18’inci Yüzyılda Osmanlı Dönemi’nde klasik tarzda kesme taştan yapılan Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Tersane Emini Ahmed Ağa Çeşmesi’nin restorasyonu yapıldı.

KAYNAK: DHA

Beyoğlu Belediyesi, 18’inci yüzyıl ve sonrasında yapılan 40 çeşmenin restorasyonuna devam ediyor. Bu kapsamda Kasımpaşa’daki tarihi Tersane Emini Ahmed Ağa Çeşmesi yenilendi. Açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Beyoğlu’nun tarihiyle geleceğe taşınmasına önem veriyoruz. İlçemiz tarihi bir şehir ama yaşlı değil hep 18 yaşında olacak” dedi.

18’inci Yüzyılda Osmanlı Dönemi’nde klasik tarzda kesme taştan yapılan Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Tersane Emini Ahmed Ağa Çeşmesi’nin restorasyonu yapıldı. Kızılay Meydanı’ndaki kabartma oymalarla süslü çeşme yıllar içinde tahrip olmuştu. Üstünde yazılar yazılan ve eskiyen tarihi yapıyı İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Belediyesi yeniledi.

“BİRİNCİ AMACIMIZ BEYOĞLU’NUN DEĞERLERİNİ GELECEĞE TAŞIMAK”

Açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Beyoğlu'nda komşularına teşekkür ediyorum bizlere 5 yıl önce bir görev tebliğ ettiniz. Göreve gelirken birinci amacımız Beyoğlu’nun değerlerini geleceğe taşımaktı. Beyoğlu tarihi bir şehir, farklı inançların, medeniyetlerin, kültürlerin yüzyıllardır var olduğu bir ilçe. Ecdadın bize emanet ettiği eskiyen yapılarımızı geleceğe taşımak en büyük hedefimizden biriydi. Bu anlamda tarihi eserlerimizi restore ediyoruz” dedi.

“BEYOĞLU TARİHİ BİR ŞEHİR AMA YAŞLI DEĞİL”

İlçenin tarihine değinen Yıldız, “Bu tarihi eserler ya kütüphane ya da gençlik, kültür ve sanat merkezi olarak kendine yer buluyor. Bugün açılışını yaptığımız tarihi çeşmemizi İstanbul Valiliği ile restore ettik ve geleceğe taşıyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer çeşmelerimizin de açılışını yapacağız. Komşularımız da gelip bu çeşmelerin etrafında nefes alacak. Bu tarihi eserlere hep birlikte sahip çıkacağız. Beyoğlu’nun tarihiyle geleceğe taşınmasına önem veriyoruz. Beyoğlu tarihi bir şehir ama yaşlı değil hep 18 yaşında olacak. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılındayız, 200’üncü yılında da ilçemiz bu özelliğini taşıyacak. Genç olmak, ayakta kalmak Kasımpaşalının şiarında var. Tarihi eserleri geleceğe bu anlayışla taşıyacağız” diye konuştu.

“GAYRETİMİZ DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMADAN BİNALARI YENİLEMEK OLACAK”

Seçimden sonraki süreçte yapılacakları anlatan Yıldız, “Geride bıraktığımız 5 yılda bu anlayışla hareket ettik. Önümüzdeki dönemde yine çocuklarımız için okullar, kütüphaneler, spor tesisleri yapmaya devam edeceğiz. Bir diğer gayretimiz deprem gerçeğini unutmadan binaları yenilemek olacak. Bu vesileyle inşallah otopark sorununu çözerek yollarımızı genişleteceğiz” ifadelerini kullandı.