İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Tedbirsizliğim ailemden 35 gün uzak bıraktı

Tedbirsizliğim ailemden 35 gün uzak bıraktı

Temmuz yında Kovid nedeniyle hastaneye kaldırılan ve o günlerde “Ne olur maskesiz çıkmayın” diyerek gözyaşları içinde vatandaşlara seslenen Mehmet Sezer (63), haftalarca solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi verdi. 35 gün sonra taburcu olan Sezer, "Bir tedbirsizliğim beni 35 gün bir hastane odasına mahkum etti. Şimdi evde, 35 yıllık eşimle bile, odamın kapısından sohbet ediyoruz. Ne olur kurallara uyun" diye yalvardı

Mehmet Sezer (63), bir akrabasının düğününe katılıp memleketine tatile gitti, döndüğünde nefes darlığı ve halsizlik şikayeti başladı. Temmuz ayında Gaziosmanpaşa’da gittiği bir hastanede Kovid pozitif olduğu ortaya çıktı ve Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’ne sevk edildi. Tansiyonu yüksek seyrettiği için yoğun bakım servisine alındı. Yoğun bakım odasından DHA aracılığıyla vatandaşlara seslenen ve tedbirli olun çağrısı da yapan Sezer, ilk günler yüksek akım oksijen tedavisi gördü ancak durumu hızla kötüleşince bayramın ikinci günü uyutularak solunum cihazına bağlandı. Tam 25 gün yaşamla ölüm arasında gidip gelen Sezer, mücadelesinden zaferle çıktı; yoğun bakımdan normal servise alındı ve yapılan iki testi de negatif çıkınca taburcu edilerek evine gönderildi. Şimdi, yeniden virüs kapar korkusuyla, kendi ailesi dahi onunla uzun süre vakit geçireceği zaman odasının kapısındaki sandalyelere oturarak sohbet ediyor; odasına çok gerekli olmadıkça kimse girmiyor. Sezer, “Allah’a şükür sonunda evime gönderdiler. Ama en az 1 ay daha sıkı tedbir alacaksın dediler. O nedenle eşimle dahi kapının eşiğinden sohbet ediyoruz” dedi.

Dünyanın en büyük işkencesi
Bu yaşına kadar doktor nedir bilmediğini, Kovid yüzünden yoğun bakımla tanışmak zorunda kaldığını vurgulayan Sezer, “Bana bir şey olmaz, demekle olmuyor, oluyor oluyor oluyor! Mutlaka kurallara uymak lazım. Beni uyutup solunum cihazına bağlamışlar. Uyandığımda bayramın ikinci günü dedim önce. Farkında değilim. İnsan üzülüyor, aileni göremiyorsun. bayramda evde değilsin, sevdiklerin yanında yok. Torunların, çoluğun çocuğun yok, bütün bir bayramı tek başına bir odada, yapayalnız bir şekilde geçirmişsin. Sevdiklerinizden uzak kalmak istemiyorsanız, bayramlarda seyranlarda ailenizden ayrı kalmak istemiyorsanız, bu gitmeden ne olur tedbirinizi elden bırakmayın. Sevdiklerinizden ayrı kalmak dünyanın en büyük işkencesi” diye konuştu.

Sütten ağzımız yandı
Bir tedbirsizliği yüzünden hastalığın kendisini günlerce bir yoğun bakım odasına mahkum ettiğini anlatan Mehmet Sezer, duygularını şu sözlerle anlattı: “Kimin hatası, benim hatam. Dostun ahbabın düğününe yine gidersin. Ama oynamazsın, takısını verir, adetini yerine getirir, hayırlı olsun der çıkarsın. Şimdi iyileşinceye kadar konu komşu ile dahi görüşmeyeceğim. Hepsiyle telefonda görüşüyoruz zaten. Komşularımla elbette görüşeceğim iyileştikten sonra ama ev ziyaretleri vs ile değil. Tedbirimi alarak, mesafeyi koruyarak, maskemi takarak, uzaktan görüşeceğim. Bundan sonra bunu yapmamız gerekiyor. Ailemle bile aynı evin içinde mesafemizi koruyarak maskelerimizle sohbet ediyoruz. Hepsine test yapılmıştı, hepsi temiz çıktı ama yine de sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyoruz.”

İNSANIN DÜNYASI YIKILIYOR
35 yıllık eşinden ilk kez hastalık yüzünden ayrı kalan Deste Sezer, şimdi bunca yıllık eşi ile ancak odasının kapısında sohbet ediyor, yemeğini bile içeriye sadece tek bir kişi götürüyor. Çünkü ona tekrar bir şey olur, diye çok korkuyor. Deste Sezer, yaşadıkları günleri gözyaşları içerisinde anlatarak “Çok sağlıklıydı, doktor nedir bilmezdi. Ama ne oldu biz de anlamadık. Neye uğradığımızı şaşırdık. Biz de bilmedik 35 günün nasıl geçtiğini. Dünyamız yıkıldı. Gecem gündüzüm birbirine karıştı. Şükürler olsun Allah onu bize bağışladı. Allah herkesten razı olsun. Dünyan yıkılıyor, ne olur hiç kimse maskesiz dolaşmasın, hiç kimse kimseye yaklaşmasın” dedi.

DHA