İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Tezgahlarda çifte bayram

Balıkçıların çifte bayram yaptıklarını belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “İstavrit ve Türk somonu bayramı var. İstavritin kilosu 50 liraya düştü. Türk somonu ise 300 liradan 120 liraya satılıyor” dedi.

BARIŞ KIŞ- Ramazan bayramına sayılı günler kala balıkçılarda istavrit ve Türk somonu bereketi yaşanıyor. Fiyatların dibe inmesi vatandaşlarında yüzünü güldürdü. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Tesisleri’nde satışa sunulan istavrit ve Türk somonu büyük ilgi gördü.

Fiyatlar dibe vurdu

Denizlerde bolluk var diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “250 liraya sattığımız iri ve çok lezzetli istavrit balığı bugün 50 liraya düştü. Yine 300 liradan satılan Karadeniz’in incisi somon balığı 120 liraya düştü. Bir kilo fiyatına üç kilo. Herkes alsın. Bayram dolayısıyla da açığız. Bu bayram müşterilerimiz ile bayramlaşacağız. Bayram boyunca bu fiyattan vatandaşlarımıza sunacağız. Ayrıca palamut 150, hamsinin fiyatı da 100 liradan tezgahlarda ki yerini alıyor” dedi.

Lüfer yavrusu gibi

Halkımız her zaman ucuz olan balığı tercih etsin vurgusunu yapan Balıkçı Kenan Balcı, “Ucuz olan balık bol çıkmıştır. Akın yapmıştır. O yüzden ucuzlamıştır. Halkımızın gözü aydın fiyatlar yarı yarıya indi. İstavritler lüfer yavrusu gibi. Lezzeti bol. Faydası çok. Müşterilerimizin ilgisinden de oldukça memnunuz. 100 kilo yerine artık ton satıyoruz. Vatandaşlarımız dolapları doldursun” ifadesini kullandı.

te2.jpg

HAFTADA EN AZ İKİ KEZ BALIK YİYELİM

Büyük, küçük herkes balık yesin tavsiyesinde bulunan yarım asırlık balıkçı Kenan Balcı, “Balık içinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağı. Çocuklarımıza, yaşlılarımıza mutlaka balık tavsiye ediyorum. Çünkü, balık çocukların gelişimine katkı sağlıyor. Yaşlıların kan dolaşımını hızlandırıyor. Anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı balık. Bir gün tava, bi gün ızgara, bir gün fırında. Haftada en az 2 kez mutlaka balık yiyelim” diye konuştu.