İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Tiyatroseverler, ‘Nefes’te buluştu

Tiyatroseverler, ‘Nefes’te buluştu

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği açık hava tiyatro etkinliklerinde sanatçı Nazlı Çığa, “Nefes” isimli tek kişilik oyunda Bağcılarlılarla bir araya geldi. Çığa, Yunus Emre ile Hacı Bektaş-ı Veli arasında “Buğday mı istersin yoksa nefes mi?” sorusuyla bilinen olay üzerinden günümüze göndermelerde bulundu.

Pandemi sebebiyle ara verilen Bağcılar Belediyesi kültür etkinlikleri Ekim ayıyla birlikte yeniden başladı. Konser ve seminerlerden sonra sanatseverler, açık hava tiyatrosuyla buluştu. Fatih Mahallesi Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen “Nefes” isimli tek kişilik tiyatro oyununa soğuk havaya rağmen yoğun ilgi vardı. Sahneye çıkan sanatçı Nazlı Çığa, davetlileri müzik eşliğinde tarihsel bir yolculuğa çıkardı.


Mesajlar verdi

“Annelik”, “İnsan olmak”, “Kardeşlik”, “Barış” gibi değerlere vurgu yapan Çığa daha sonra Yunus Emre ile Hacı Bektaşi Veli Hazretleri arasında yaşanan menkıbeye değindi. Kıtlık zamanı buğday isteyen Yunus Emre’ye Hacı Bektaş-ı Veli’nin sorduğu “Buğday mı istersin yoksa nefes mi?” sorusu üzerinden mesajlar verdi.

Oyunun sonunda Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin, Çığa’ya teşekkür edip çiçek takdim etti.