İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: AK Parti Üsküdar’da sosyal yardım bütçesini seçim çalışmalarına harcadı

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: AK Parti Üsküdar’da sosyal yardım bütçesini seçim çalışmalarına harcadı

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, AK Parti’den belediyeyi borçla aldıklarını ve sosyal yardım bütçesinin seçim çalışmalarına harcandığını söyledi.

MUHABİR: Emre Kulcanay

31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş, AK Partili adayı geride bırakarak yüzde 49.92 oyla Üsküdar'ın ilk kadın belediye başkanı oldu.

Böylelikle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin de bulunduğu ilçe, 1994’ten bu yana ilk kez CHP’ye geçti.

Medyascope yayınına katılan Dedetaş, devraldıkları AK Parti’nin belediyedeki parayı seçim için harcadıklarını iddia etti. AK Parti'nin Üsküdar'da sosyal yardım bütçesini seçim çalışmalarına harcadığını belirten Dedetaş, "Bu, bütçe dengesinde yıl sonuna kadar bizi zorlayacak konular ama böyle olacağını tahmin ediyorduk” dedi.

Dedetaş şunları söyledi:

“Borcu bir kenara koyuyorum. ‘Belediye hizmet ediyor, borç yapar tabii’ denebilir ama seçim yatırımları manasında da bir takım bütçelerin bitmiş olması bizi zorluyor. Sosyal yardım bütçesi seçime kadar tüketilmiş, bitirilmiş durumda. Bütçeye aktarmamız lazım ki sosyal yardımlara devam edebilelim. Emekli desteği, sosyal yardım bütçesinden gidiyor ama biz bunu başka yerlerden tasarruf ederek bulmak ve yaratmak zorundayız.”