İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Vatandaşa ücretsiz test

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde sınırlı kontenjanla düzenlenlenecek hizmette vatandaşlara kadın doğum muayenesi, meme ultrasonu, smear ve mamografi testi imkanları sunulacak

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Özel bir sağlık kuruluşu iş birliği ile hayata geçen projeyle Beylikdüzü’nde ikamet eden 35 yaş ve üzeri kadınlara mamografi, smear testi ve kadın hastalıkları muayenesi yapılacak. Devlet katılım payı dışında başka bir ücret ödenmeden gerçekleşecek hizmette 35 yaş altı kadınlara ayrıca meme ultrasonu imkanı da sunulacak. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde sınırlı kontenjanla düzenlenlenecek hizmetten vatandaşlar Ekim ayı içerisinde faydalanabilecek.


Erken teşhis önemli

Detaylı bilgi ve kayıt için vatandaşların gerek 444 09 39 nolu çağrı merkezi, gerekse Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne davet eden Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer, “Erken teşhisin ne denli önemli bir konu olduğunun bilinciyle hareket ederek tüm çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Pandemi sürecinde olsak da vatandaşlarımızın sağlık sorunlarını ertelememesi gerektiği kanısındayız. Tüm önlemlerimizi alarak hayata geçirdiğimiz projede iş birliği içerisinde olduğumuz sağlık kuruluşu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda vatandaş sayısını geçen yıla oranla en aza indirmeye karar verdik. Önemli olan burada hizmetin sürekliliği. Yani hizmeti devam ettirmemiz.” şeklinde konuştu.


Ücret alınmayacak

Projenin amacının tamamen vatandaşların memnuniyeti ve hizmeti ulaşılabilir hale getirmek olduğunu belirten Mehmet Esmer, “Burada vatandaşlarımıza herhangi bir külfiyat yaratmadan sadece katılım bedeli ödenerek bu hizmet verilecek. SGK’sı olmayan, yeşil kartlı ya da emekli olan hastalardan katılım ücreti de alınmayacak. Sadece SGK’lı olan hastalarımızdan bakanlığın belirlediği bir katılım ücreti alınacak. Bu işlemler dışarıda yapıldığında oldukça yüksek meblalar ortaya çıkabiliyor" ifadelerini kullandı.