İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Yasak sahada kaçak midye avcılığı: 5 kişi yakalandı

Yasak sahada kaçak midye avcılığı: 5 kişi yakalandı

Denetim sırasında ekipleri gören teknedeki kişiler kaçak olarak avlandıkları karakıllı midyeyi denize midye filesi içinde bırakarak kaçmaya çalıştı. Denizde yapılan takip sonucu kaçak karakıllı midye avcılığı yapan 5 kişi yakalandı.

KAYNAK: DHA

Beykoz'da yasak sahada kaçak karakıllı midye avcılığı yapan 5 kişiye 30 bin 791 lira idari para cezası uygulandı. 2.5 ton karakıllı midyeye el konuldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda kaçak su ürünleri avcılığına yönelik denetim yapıldı. Denetimlere, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Beykoz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İBB Zabıta Daire Başkanlığı Deniz Zabıta Amirliği ekipleri katıldı. Beykoz Çubuklu Bölgesinde yapılan denetim ve kontroller sırasında bir teknenin yasak alanda kaçak karakıllı midye avcılığı yaptığı tespit edildi.

Denetim sırasında ekipleri gören teknedeki kişiler kaçak olarak avlandıkları karakıllı midyeyi denize midye filesi içinde bırakarak kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine denizde yapılan takip sonucu kaçak karakıllı midye avcılığı yapan tekne Rumelikavağı önünde yakalandı.

Denetimde yasak alanda Kaçak karakıllı midye avcılığı yaptığı tespit edilen teknenin donatanı dahil toplam 5 kişiye 30 bin 971 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca yasak sahada kaçak olarak avcılığı yapılan ve denize bırakılan 2.5 ton civarındaki karakıllı midye, ekipler tarafından denizden çıkarıldı. Canlılığını koruduğu belirlenen midyeler denize bırakıldı.