İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Yasak ve bayram sonrası İstanbul'da ilk gün trafiği

Yasak ve bayram sonrası İstanbul'da ilk gün trafiği

Ramazan Bayramı ve koronavirüs ile mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte milyonlarca kişinin yaşadığı İstanbul'da vatandaşlar işlerine gitmek üzere sokağa çıktı. Toplu ulaşımın yanısıra özel araçları ile trafikte yer alanlar yüzde 22'lik yoğunluk oluşturdu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında 81 ilde dört gün boyunca sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Gece 00.00 itibariyle biten yasağın ardından sabah saatlerinde İstanbullular işlerine gitmek için evlerinden çıkarak yola koyuldu. Dört günlük yasağın ardından haftanın ilk iş gününde toplu taşıma kullanan vatandaşların maskelerini takarak yolculuk ettiği görüldü. Özel halk otobüsleri ve metrobüsler koltuk sayısının yarısı kadar yolcu alırken, sayı kısıtlaması nedeniyle binemeyen vatandaşlar bir sonraki aracı bekledi. 

Metrobüsler yine dolu
Kısıtlamanın sona ermesinin ardından işe gitmek için toplu ulaşım kullanan Deniz Baytemir, "Yoğunluğu olmayan bir metrobüs bekledim ama gelmedi. Ben de gelene binmek zorunda kaldım. Tekli olan koltuklarda arada boşluk olması gerekiyor ama gelen direkt oturuyor. Uyarıyoruz ama dinlemiyorlar. Çoğunlukla herkes maske takıyor ama doğru kullanmıyorlar. Ya burunları açıkta ya da çenelerinin altında oluyor maske" dedi. Vatandaşlardan Ekrem Aksen de, "Metrobüsler yine aynı dolulukta. Özellikle akşam saatlerinde çok kalabalık ve sosyal mesafeye hiçbir şekilde uyulmuyor. Uyarı levhaları ve yönlendirmeler var ancak kimse uymuyor" diye konuştu.

Saat 08'00'de yüzde 22'lik oran
Altunizade'den Avrupa yakasına geçişte, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametinde sabahın erken saatlerinde trafik oluştu. Kısıtlama günlerinde boş kalan yollarda trafik yoğunluğu saat 08.00'de yüzde 22 oldu.