İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

​HER KADININ BİR OĞLU OLMALI, ADI ALİ IHSAN OLMALI!

YAYINLAMA:

Her kadının bir oğlu olmalı.

Önce koynunda büyütmeli, sonra boyunu aşmalı. Mutfakta bir şeyler hazırlarken, gelip kafasından, tam tepesinden öpmeli annesinin. Daha dün altını temizliyormuş gibi, "çok fıstıksınız bugün hanımefendi" demeli.

Her kadının bir oğlu olmalı.

Bulaşık makinasını açıp, yarı dolu, sıyrılmamış tabağı bardak bölmesinde bulmalı her kadın. Terlikleri mutfakta yere yapışmalı, "oğlum şu reçelle kavga mı ediyorsun, napıyorsun" diye seslenmeli içeri, kocaman bir adam gelmeli karşısına, ağzı burnu reçel içinde kadına bakıp "ne reçeli" demeli.

Her kadının bir oğlu olmalı..

Kirlisini, terlisini temizlerden ayırmayı bir türlü öğrenememeli. Söylenmeye başlayınca da, kucağına aldığı gibi havaya kaldırıp "dünyanın en huysuz ama en güzel annesi" diye sevmeli.

Her kadının bir oğlu olmalı.

Yolda yürürken kolunu omuzuna atmalı, ileride yolda kalabalık bir grup gördüğün de annesini diğer tarafa almalı, sanki düne kadar annesinin kucağında gezen o değilmiş gibi.

Her kadının bir oğlu olmalı.

45 numara ayakkabıları evin ortasında çıkarıp, gelip yanına, sanki daha dün 4 yaşında gibi başını göğsüne koymalı, yoruldum annem, açım demeli..

Her kadının oğlu olmalı.

O oğul bir gün baba olmalı.

Adı... Ali İhsan Yıldırım olmalı.

Ali ihsan Yıldırım, kim?

Antalya'da yaşıyor, alüminyum ustası.. Evli ve baba. 2014 yılında bir kız çocuğu oluyor, adı Özge Yıldırım 6.5 aylık doğuyor.. Özge'cik altı aylık bebek iken bir iğne oluyor.. Ve bu yanlış iğne sonucunda, bacağı kangren oluyor ve kesiliyor. Özge şimdi 3 yaşında. Bacağına protez takılıyor.

Yürümesi için fizik tedavisine gitmesi lazım, babacığın parası yok. Aslan baba evinde tavana, alüminyumdan yaylı bir düzenek yapıyor. Bu düzeneğe kızını belinden ipe bağlıyor ve ipin rayın üzerinde hareket etmesini sağlıyor. Ve Özge yürümeyi öğreniyor.

Yukarıda ki satırlarda oğullarını anlatan analara,

Allah böyle evlat bağışlasın diyorum.

Bu baba keşke oğlum olsa diyorum.

Babanın ailesine tutunma çabasına, daha ne olabilir, şahane diye hayran kalıyorum.

Sonsuz bir zamanda yaşıyormuş gibi, biricik kızının yürüme hayallerine, elinden gelen her şeyi yapan bu oğula hayran kalıyorum.

Özge'cim..

Aslan gibi kocaman yürekli bir baban var.

Sarıl ona bizim için.

Her kadının, Ali Ihsan isminde bir oğlu olmalı.

Funda'ya takılanlar..

... Reklamcı Alinur bey ile röportaj yapmışlar.. Bizde oyuncular kötu, sadece kızmayı, bağırmayı biliyor.

Hollywood sinemasında oynayacak oyuncu yok demiş. Kendini ifade edebilen oyuncu yok demiş.. Yüzünde 28 kası kullanabilen bir tek oyuncu yok demiş.. Haklısınız beyefendi.. Ama sizin de reklam filmlerinizi, hatta anlamsız bir serginizi gezmiştim, hatırlıyorum.. Hepsi kötüydü.. Biri çıksa dese ki bizde bir tek reklamcı yok.. Sonunda; hepimiz haklıyız, hepiniz kötüsünüz.

... 7 Mayıs İzmir'de, Omurilik felcine yönelik, araştırmaları desteklemek amacıyla, "Wings for Life World Run" koşusu düzenleniyor. Bu koşu, 24 ülkede eş zamanlı koşulacak.. Türkiye’nin en büyük koşu takımına başarılar dilerim.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...