Muratpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Çiçek Desenleri Günleri, genç yeteneklerin estetik dokunuşlarıyla Ziya Gökalp Kent Parkı’nı dev bir tuvale dönüştürdü.
Antalya, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Çiçek Desenleri Günleri ile doğanın renklerini sanatla buluşturan sıra dışı bir rekabete ev sahipliği yaptı. Ziya Gökalp Kent Parkı’nda bir araya gelen 9 farklı liseden öğrenciler, belediyenin üretim tesislerinden gelen 130 bin dal çiçeği kullanarak hünerlerini sergiledi. Tagetes, karanfil, zinnia ve petunyaların birleşimiyle ortaya çıkan görsel şölen, parkı adeta bir açık hava sanat galerisi atmosferine bürüdü.
Gençlerin estetik mücadelesi
Organizasyona katılan okullar, görsel sanatlar öğretmenlerinin rehberliğinde iki gün boyunca ter döktü. Öğrenciler, önce ahşap zemin üzerine toprakla desen krokilerini işledi, ardından titiz bir ayıklama sürecinden geçirdikleri çiçekleri sabitleyerek tasarımlarını hayata geçirdi. Takım ruhunun ön plana çıktığı etkinlikte, gençlerin estetik algısı ve kolektif çalışma disiplini dikkat çekti.
Akrep figürüyle gelen birincilik
Jüri üyelerinin yaptığı detaylı değerlendirmeler sonucunda, güneşin içine yerleştirilmiş akrep figürüyle Antalya Anadolu Lisesi ipi göğüsleyen taraf oldu. İkincilik kürsüsüne kuyruklu at figürüyle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi yerleşirken, üçüncülük ödülü Metin-Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi’ne gitti. Dereceye giren ekiplere ödüllerini takdim eden Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu tür etkinliklerin gençleri sanata ve üretime teşvik etme noktasında kritik bir rol oynadığını vurguladı.
Başkan Uysal: Şehrin potansiyelini dünyaya taşıyoruz
Etkinliğin sadece bir yarışma değil, aynı zamanda Antalya’nın üretim kapasitesini ve estetik değerlerini dünyaya tanıtma girişimi olduğunu belirten Ümit Uysal, gençlerin gösterdiği azmin takdire şayan olduğunu ifade etti. Birinci olan Antalya Anadolu Lisesi öğrencilerinden Asya Bengü Sağlam ise, tasarımlarında Antalya’nın mitolojik geçmişine ve sembollerine atıfta bulunduklarını belirterek, bu deneyimin kendileri için unutulmaz bir sosyalleşme fırsatı olduğunu dile getirdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, Ersan Tay konseriyle final yaptı.