Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Bursa’nın fethinin 700. yılına özel beste yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Bursa’nın fethinin 700. yılına özel beste yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Bursa’nın fethinin 700. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen beste yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Bursa’nın fethinin 700. yılına özel beste yarışması sonuçlandı

Bursa’nın fethinin 700. yılı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen "Türk Müziği Sözlü Eserler Beste Yarışması"nda, 350 eser arasından belirlenen 7 eser ödül aldı. Yarışma, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından organize edildi ve ödül töreni Ahmet Vefik Paşa Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan eserler, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı başkanlığındaki uzman bir jüri tarafından titizlikle değerlendirildi. Yarışmada birincilik ödülüne layık görülen eser, Mustafa Eren Güzel’in Büzürk makamındaki "Büzürk Frengi Fer Beste" adlı eseri oldu.

Ödül töreninde dereceye giren eserler dinleyicilere sunuldu ve ödüller, protokol üyeleri tarafından eser sahiplerine takdim edildi. Tören sonrası, Genel Müdür Belviranlı, Bursa’nın fethinin 700. yılına özel anlamlı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Belviranlı, Bursa’nın kültürel mirasını geleceğe taşımayı amaçladıkları ve birbirinden değerli eserleri sanatseverler ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Yarışmaya toplamda 350 eser başvurduğunu ve düzenlenen organizasyonun Türkiye Yüzyılı vizyonuyla geçmişi hatırlayıp geleceğe umutla baktıklarını söyledi.

Ödül törenine katılanlar arasında AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ve birçok davetli yer aldı.

BURSA'NIN FETHİNİN 700. YILINA ÖZEL BESTE YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

BURSA'NIN FETHİNİN 700. YILINA ÖZEL BESTE YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRÜ ÖMER FARUK BELVİRANLI