Denizli, Türkiye’nin önemli kitap fuarlarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. organizatörlüğünde ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğinde gerçekleştirilecek olan Denizli TÜYAP Kitap Fuarı, 17-25 Ekim 2026 tarihleri arasında EGS Fuar Alanı’nda kapılarını açacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek fuar, kentteki yayınevlerini, yazarları, okurları ve kültürel kuruluşları bir araya getirecek.
Kapsamlı katılım ve etkinlikler
Fuar, 9 gün boyunca sürecek ve toplamda 212 yayınevi, marka, sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumunu ağırlayacak. Etkinlik programında, 80’den fazla kültürel etkinlik yer alacak; bu etkinlikler arasında söyleşiler, paneller ve atölyeler bulunacak. Her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak fuar, her yaştan kitapsever için geniş bir içerik sunmayı hedefliyor.
Yeni yetenekler için İllüstratör Duvarı
Fuarın dikkat çeken yeniliklerinden biri olan İllüstratör Duvarı, genç sanatçılar ile yayıncılık sektörü profesyonellerini bir araya getirecek. Bu özel alan, Denizli ve çevresindeki illerde illüstrasyon eğitimi alan öğrencilerin çalışmalarını sergilemesine olanak tanıyacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, fuarın tarihi bir kilometre taşı olduğunu vurgulayarak, "Kültür ve sanata yapılan her yatırım geleceğe atılmış güçlü bir imza. Buradaki amacımız gençlerimizi kitaplarla buluşturmak" dedi.
Ek olarak, TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Denizli’yi Türkiye’nin büyük kitap fuarları halkasına dahil etmekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Nazlı Berivan Ak ise fuarın, şehrin kültür mirasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Denizli TÜYAP Kitap Fuarı, kitaplarla dolu bir kültürel şölen vaat ediyor ve şehri Ege’nin kültür merkezi yapan etkinliklerden biri olacak.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DESTEKLERİYLE, TÜYAP ORGANİZATÖRLÜĞÜNDE VE TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ İŞ BİRLİĞİNDE DÜZENLENECEK DENİZLİ TÜYAP KİTAP FUARI, 17-25 EKİM 2026 TARİHLERİ ARASINDA EGS FUAR ALANI’NDA KAPILARINI AÇACAK. 9 GÜN SÜRECEK FUARDA 212 YAYINEVİ, MARKA, SİVİL TOPLUM KURULUŞU VE KAMU KURUMU YER ALIRKEN, 80’DEN FAZLA KÜLTÜR ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK.