Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yıl sonu sergisi, Düzce’de binlerce kursiyerin bir yıllık emeğini sanatseverlerle buluşturdu.
Düzce Halk Eğitimi Merkezi, 2025-2026 eğitim dönemi boyunca gerçekleştirdiği çalışmaların meyvelerini görkemli bir sergiyle topladı. Vali Yardımcısı Şevket Cinbir ve İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer’in katılımıyla kapılarını açan etkinlik, bölgedeki öğrenme azminin ne denli yüksek olduğunu gözler önüne serdi.
21 Farklı Branşta Sanat Şöleni
Sergi alanında, kursiyerlerin yıl boyunca büyük bir titizlikle hazırladığı yaklaşık 2 bin eser sergilendi. Geleneksel el sanatlarından modern tasarımlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan seçkide; filografiden çiniye, ahşap boyamadan gümüş kazaza, aşçılıktan arıcılığa kadar 21 farklı alanda üretilen ürünler ziyaretçilerden tam not aldı.
Şehrin Dört Bir Yanında Eğitim Seferberliği
Düzce Halk Eğitimi Merkezi’nin sadece merkezde değil, mahalle ve köylerde de yürüttüğü eğitim faaliyetleri, 13 bin 400 kursiyere ulaştı. Yıl boyunca açılan 600’e yakın kurs, vatandaşların hem meslek edinmelerine hem de boş zamanlarını nitelikli hobilerle değerlendirmelerine olanak sağladı. Yetkililer, bu tür organizasyonların hayat boyu öğrenme kültürünü toplumun her kesimine yaymak adına kritik bir rol oynadığını vurguladı.