Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Erzurum'da 23 Nisan klasiği: Başkanlık koltuğu minik Mahmut'a emanet

Erzurum'da 23 Nisan klasiği: Başkanlık koltuğu minik Mahmut'a emanet

Koltuğunu devrettiği küçük başkana güveni tam olan Sekmen, geleceğin mimarlarının emin ellerde olduğunu vurguladı. Geleneksel bayram coşkusu makama taşındı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde renkli görüntülere sahne oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan coşkusunu makamında ağırladığı öğrenciyle paylaştı. Koltuğunu devrettiği küçük başkana güveni tam olan Sekmen, geleceğin mimarlarının emin ellerde olduğunu vurguladı.

Geleneksel bayram coşkusu makama taşındı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Mehmet Sekmen, bayram geleneğini bozmayarak başkanlık koltuğunu Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Mahmut Alp Sarıca'ya bıraktı. Temsili devir teslim töreninde minik başkanın heyecanı ve ciddiyeti dikkatlerden kaçmadı.

Geleceğin teminatı çocuklarımız

Temsili başkan Mahmut Alp Sarıca ile yakından ilgilenen Mehmet Sekmen, çocukların sadece bugünün değil, yarınların da asıl sahipleri olduğunu belirtti. Sekmen, "Evlatlarımızın gözlerindeki ışıltı ve sorumluluk bilinci, ülkemizin geleceğine dair inancımızı pekiştiriyor. Onlar bizim en değerli varlığımız ve yarınlarımızın teminatıdır" ifadelerini kullandı.

İstikbal emin ellerde

Küçük başkanın sergilediği olgun tavırların kendisini gururlandırdığını dile getiren Sekmen, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Mahmut Alp evladımızın duruşu, bu milletin istikbalinin ne kadar sağlam temeller üzerinde yükseldiğinin bir göstergesidir. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum."