Sarı-kırmızılı kulüpte gözler yarın gerçekleştirilecek tarihi Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'na çevrildi. 20 Haziran Cumartesi günü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılması planlanan ancak gerekli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen toplantı, yarın saat 10.00’da aynı salonda çoğunluk şartı aranmaksızın başlayacak. Son seçimde güven tazeleyerek yeniden dümene geçen Dursun Özbek başkanlığındaki yönetim kurulu, kulübün hem mali hem de sportif geleceğine yön verecek 11 farklı stratejik konuda üyelerin onayını arayacak.
Florya’da Dönüşüm Zamanı: 500 Milyon Dolarlık Gelir Hedefi
Kulübün en önemli varlıklarından biri olan Florya Metin Oktay Tesisleri'nde büyük bir dönüşüm süreci başlıyor. Yaklaşık 80 dönümlük arazinin 60 dönümünü gelir paylaşımı modeliyle konut projesine dönüştürmek üzere boşaltan yönetim, bu dev hamleden yaklaşık 500 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi planlıyor.
Konut projesinin hemen bitişiğinde yer alan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kulübe tahsis edilen 19,25 dönümlük alana ise modern bir spor tesisi inşa edilecek. Leo Residence ve Riva projelerinden sağlanacak kaynakla finanse edilecek bu yeni tesisin, yaklaşık 750 milyon liralık bir yatırımlarla 2028 yılında tamamlanması öngörülüyor.
Mecidiyeköy ve Kemerburgaz’da Yatırımlar Hız Kesmiyor
Yönetim kurulunun yetki isteyeceği bir diğer önemli dosya ise Mecidiyeköy’deki Leo Residence olacak. Otel konseptinden konut projesine çevrilen ve toplam 180 bağımsız bölümden oluşan projenin ilk 120 dairesi temmuz ayında sahiplerine teslim edilecek. Kulübün elinde kalan 60 konut ve ticari alanın satışı veya değerlendirilmesi için genel kuruldan onay isteyecek olan Özbek yönetimi, buradan gelecek yaklaşık 1,5 milyar lirayı mevcut projelerin finansmanında can suyu olarak kullanacak.
Futbol A Takımı’nın yıl başında taşındığı Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri'nde ise gözler ikinci faza çevrildi. Yaklaşık 130 dönümlük arazide inşa edilecek olan altyapı akademisi, kadın futbol takımı kamp binası ve 4 yeni saha projesi için düğmeye basıldı. 1 milyar 150 milyon liraya mal olması beklenen bu dev altyapı yatırımının önümüzdeki yıl hizmete açılması hedefleniyor.
Aslantepe Vadisi ile Amatör Branşlara 230 Milyon Dolarlık Kampüs
Galatasaray’ın gelecekteki en büyük vizyon projelerinden biri olarak öne çıkan Aslantepe Vadisi Projesi de genel kurulun onayına sunulacak en kritik maddeler arasında. RAMS Park’ın hemen yanında, Vadistanbul yönüne doğru uzanan 60 dönümlük arazide devasa bir spor kompleksi yükselecek. 165 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak bu dev kampüste; 13 bin kişilik ana basketbol salonu, voleybol salonu, yüzme havuzları, çok amaçlı performans salonları ve 90 odalı bir konaklama tesisi yer alacak.
Kulübün idari merkezinin de taşınacağı ve toplam maliyeti 230 milyon doları bulacak projenin ilk etabının 2028, ikinci etabının ise 2030 yılında tamamlanması planlanıyor. Finansman ise gayrimenkul gelirleri, sponsorluklar ve sınırlı kredi kullanımıyla dengelenecek.
Küllerinden Doğacak Efsane: Hasnun Galip ve Yeni Araziler
Sarı-kırmızılı kulübün hafıza merkezlerinden Beyoğlu Hasnun Galip Sokak’taki tarihi bina da unutulmadı. 2004 yılına kadar kulüp merkezi olarak hizmet veren bina, deprem güvenliği ve modernizasyon çalışmaları kapsamında yıkılarak yeniden inşa edilecek ya da güçlendirilecek. 150 milyon lirayı aşacak bu projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor. Ayrıca Riva’daki konut projesine komşu 28 dönümlük ticari alanın kulüp bünyesine katılması ve Büyükçekmece’deki 106 dönümlük arazide çok branşlı altyapı tesislerinin kurulması için de idari yetkiler oylanacak.
Potada NBA Vizyonu ve GS Store’un Halka Arzı
Genel kurulda sadece gayrimenkul değil, vizyoner şirketleşme adımları da atılacak. Erkek basketbol branşını sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşturmak ve yaklaşmakta olan NBA Avrupa organizasyonunda kalıcı lisans sahibi olarak yer alabilmek adına Galatasaray Basketbol AŞ’nin kurulması oylanacak.
Bunun yanı sıra kulübün en büyük gelir kalemlerinden biri olan Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik AŞ (GS Store)’nin çoğunluk hissesi kulüpte kalmak kaydıyla halka arz edilmesi için yetki istenecek. Son olarak, kulübün mali dengelerini korumak amacıyla 2026-2027 dönemi kulübe giriş ve yıllık üyelik aidatlarına yüzde 25 oranında zam yapılması maddesi de üyelerin takdirine sunulacak.