Bursa'da Duygu Yüklü Akşam
İsrail’in işgali altında zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Gazze halkına destek olmak amacıyla, Bursa İmam Hatipliler Derneği (BİHMED) öncülüğünde anlamlı bir organizasyon düzenlendi. Bursa Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konser, imam hatip öğrencilerinin vicdanlardan yükselen sesi oldu. Farklı dillerde seslendirilen ezgilerle adeta Gazze’nin çığlığı sanatla buluşturuldu.
6 Dilde Tek Yürek
Etkinlikte, imam hatip okullarından gönüllü öğrencilerin oluşturduğu 130 kişilik koro ve 90 kişilik orkestra, Türkçe, Arapça, İngilizce, Tatarca, Azerice ve Farsça olmak üzere toplam 6 farklı dilde eser seslendirdi. Mazlum coğrafyalar için yazılmış bu şarkılar, salondaki binlerce Bursalının yüreğine dokundu.
220 Öğrencilik Dev Kadro, Umutları Nota Nota Taşıdı
Sekiz imam hatip okulundan katılan 220 öğrencinin, piyano, bağlama, ney, bateri, keman, elektro gitar gibi farklı enstrümanlarla oluşturduğu orkestranın performansı büyük beğeni topladı. Gençlerin sanatla ortaya koyduğu bu birliktelik, Filistin halkının yalnız olmadığını bir kez daha güçlü bir şekilde gösterdi.
Hayır Çarşısı ve Atölyelerle Gönüllere Dokunan Bir Etkinlik
Konserin hemen öncesinde, kültür merkezinin fuaye alanında kurulan hayır çarşısı ve boyama atölyeleriyle etkinliğe katılan aileler ve çocuklar da bu anlamlı günde duygu dolu anlar yaşadı. Öğrencilerin el emeğiyle hazırladığı ürünlerden elde edilen gelirler, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışlandı.
Bursa Protokolü Tam Kadro Destek Verdi
Etkinliğe, AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Emel Gözükara Durmaz, Ahmet Kılıç ve Mustafa Yavuz’un yanı sıra Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve birçok STK temsilcisi katıldı. Yoğun katılım, etkinliğe verilen desteğin ve halkın Filistin meselesine olan duyarlılığının en açık göstergesi oldu.
Milli ve manevi değerlerin öncüsü olan imam hatip nesli, sadece akademik başarılarıyla değil, vicdanları harekete geçiren sosyal sorumluluk projeleriyle de milletimizin gururu olmaya devam ediyor. Bu etkinlik, Türkiye’nin mazlumların yanında duran adaletli duruşunun genç nesiller eliyle nasıl sahnelendiğini bir kez daha gösterdi.
Gazze için yükselen bu melodiler, hem dayanışmanın hem de milletimizin güçlü vicdanının sesi oldu.