İstanbul Arkeoloji Müzelerini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, müzelerde gerçekleştirilen kapsamlı restorasyon ve yenilik çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, tarihi yapıların korunmasının ve özgün mimari karakterlerinin gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.
Yeni ziyaretçi deneyimi için çalışmalar sürüyor:
Bakan Ersoy, İstanbul Arkeoloji Müzelerindeki projelerin, klasik müze binasından Eski Şark Eserleri Müzesine kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını belirtti. Çinili Köşk ve müze avlusundaki eserlerin sergilenmesi için yapılan geliştirmelerin yanı sıra, yaklaşık 54 bin çini için özel müdahale paftalarının hazırlandığını ifade etti. Müze avlusunda yaklaşık 140 arkeolojik eser açık teşhirde ziyaretçilere sunuluyor.
Restorasyon süreci ve yenilikler:
Ersoy, İstanbul Arkeoloji Müzelerinin 2011 yılında başlayan restorasyon süreçlerinin kapsamının büyüklüğüne dikkat çekti. İlk etapta Klasik Bina'nın güçlendirme ve restorasyon çalışmaları, 2017 itibarıyla ikinci etap projeleriyle sürdürülmüştü. Eski Şark Eserleri Müzesi ise 6 Temmuz’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. Bakan Ersoy, Çinili Köşkte yapılan çalışmalarla sergileme tekniklerinin modern hale getirildiğini ve önemli eserlerin daha güvenli, çağdaş bir ortamda sunulduğunu belirtti.
Bakan Ersoy, Gülhane Meydanı
Ersoy, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin koleksiyonlarının dünya kültür mirası açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, müzeyi yalnızca bir sergi alanı olarak değil, ziyaretçilerin tarihi ve kültürü deneyimlediği bir alan olarak gördüklerini ifade etti. Bu vizyonla gelecekte de benzer çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

BAKAN ERSOY, İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZELERİNDE YÜRÜTÜLEN KAPSAMLI RESTORASYON, GÜÇLENDİRME VE TEŞHİR-TANZİM ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.