Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Kuşadası ile Marl arasında gençlik köprüsü kuruldu

Kuşadası ile Marl arasında gençlik köprüsü kuruldu

Kuşadası'nın kardeş şehri Marl'den gelen öğrenciler, tarihi ve kültürel rotaları keşfetmek üzere kente geldi.

Kuşadası’nın kardeş şehri Marl’dan öğrenci değişim programı kapsamında kente gelen Alman öğrenciler, tarihi ve kültürel rotaları keşfetmeye fırsat buldu. Öğrenciler, Kuşadası’nı çok beğendiklerini belirterek, ülkelerine güzel hatıralarla döneceklerini ifade etti.

Kardeş Şehir-Kardeş Okul Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde gerçekleştirilen Gençlik Köprüsü projesi kapsamında gelen Almanya’dan ortaokul öğrencileri, Kuşadası’nın tarihi ve kültürel alanlarını ziyaret etti. Öğrenciler, bu süreçte Kuşadası’ndaki arkadaşlarıyla sosyal bağlar kurdu.

Gezi rotası, KUAKMER ile başlamış olup, Çalıkuşu Kültür Evi, Mineral ve Fosil Müzesi, SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi, Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sergi Alanı, Güvercinada Deniz Ticaret Tarihi Sergi Alanı ve Rosemary Anı Evi’ni kapsamaktadır. Bu ziyaretlerde öğrencilere, Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Müdürlüğü çalışanı ve sanat tarihçi Umut Kardaşlar eşlik ederek, bilgilendirmelerde bulundu.

Alman öğrenciler, Kuşadası’nda geçirdikleri süre boyunca arkadaşlarıyla iyi anlaştıkları için mutluluk duyduklarını belirtti ve ülkelerine dönerken yanlarında güzel anılar götüreceklerini vurguladı.

KUŞADASI'NIN KARDEŞ ŞEHRİ MARL'DAN ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA KENTE GELEN ALMAN...

KUŞADASI'NIN KARDEŞ ŞEHRİ MARL'DAN ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA KENTE GELEN ALMAN ÖĞRENCİLER, TARİHİ VE KÜLTÜREL ROTALARI GEZEREK KENTİ YAKINDAN TANIDI. KUŞADASI'NI ÇOK BEĞENDİKLERİNİ BELİRTEN ÖĞRENCİLER, ÜLKELERİNE GÜZEL ANILARLA DÖNECEKLERİNİ SÖYLEDİ.

KUŞADASI'NIN KARDEŞ ŞEHRİ MARL'DAN ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA KENTE GELEN ALMAN...