Harem-i Şerif’te Maneviyat Zirvede
Dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar, Mekke’de Hac ibadetini yerine getirmek üzere buluşmaya devam ediyor. Kutsal yolculuklarını sürdüren hacı adayları, Kabe’de ihramla gerçekleştirdikleri tavaf ve Safa ile Merve tepeleri arasında yaptıkları say ibadetinin ardından, ihramdan çıkarak Harem-i Şerif’te manevi atmosferin tadını çıkarıyor.
Kabe’nin yer aldığı ve "sahan" olarak bilinen iç avluya yalnızca ihramlıların girmesine izin verilirken, ihramdan çıkan hacı adayları Mescid-i Haram’ın birinci ve çatı katında tavaf ibadetlerini sürdürebiliyor. Huzur dolu dakikaların yaşandığı Harem-i Şerif’in dış avlularında ise hacı adayları namaz kılıyor, Kur’an-ı Kerim okuyor ve dua ediyor.
Kültürel Dokunuş: “İlk Ev” Sergisine Yoğun İlgi
İbadetlerin yanı sıra kültürel faaliyetlere de ilgi gösteren hacı adayları, Mescid-i Haram içerisinde yer alan ve Kabe’nin inşa süreçlerini anlatan “İlk Ev” sergisini büyük bir merakla ziyaret ediyor. Bu anlamlı sergi, ziyaretçilere Kabe’nin tarihsel sürecini görsel materyallerle aktararak derin bir farkındalık sağlıyor.
Mescid-i Haram’ın çevresindeki alışveriş merkezleri ve dükkanlar, hacı adaylarının günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için kesintisiz hizmet veriyor. Yeme-içmeden hediyelik eşya alışverişine kadar pek çok imkân sunan bu alanlar, kutsal yolculuğa çıkan vatandaşların refahını artırıyor.
Geleneksel Kıyafetlerle Duygulu Anlar
Mekke’deki hacı adayları, kimi zaman gündelik kimi zaman ise kendi ülkelerine özgü geleneksel kıyafetleriyle kutsal mekanlarda bulunarak ibadetlerini gerçekleştiriyor. Harem-i Şerif’in dış avlularında güvercinleri besleyen, gölgeliklerde dinlenen ve dualar eden hacılar, manevi atmosferin verdiği huzurla ibadetlerine devam ediyor.
Ziyaretlerini tamamlayan birçok hacı adayı, ulaşım için Gazze Garajı’ndaki servis araçlarını kullanarak otellerine dönüş sağlıyor. Kraliyet Saat Kulesi’nden Kabe’ye bakan eşsiz manzara ise bu yolculuğun en unutulmaz anlarından biri olarak gönüllerde yer ediyor.
Türkiye’den Hacı Adaylarına Tam Destek
Türkiye’den gelen hacı kafilelerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koordinasyonunda rehberlik hizmetleri eksiksiz sunulurken, Türk hacı adayları da Harem-i Şerif’teki ibadetlerini düzenli ve bilinçli bir şekilde gerçekleştiriyor. Hükümetin sağladığı güvenli ulaşım ve konaklama imkanları, vatandaşlarımızın huzurlu bir hac süreci geçirmelerine olanak tanıyor.