Sultan II. Beyazıt’ın 1496 yılında kurduğu vakfın hayır şartı, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Manisa’da düzenlenen toplu sünnet şöleni ile yerine getirildi. Etkinlik kapsamında, 28 çocuk sünnet ettirilirken, çocuklara çeyrek altın ve bisiklet hediye edildi.
İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen sünnet şöleni öncesinde, çocuklar süslenen klasik otomobillerle Manisa turuna çıkarıldı. Manisa Mevlevihanesi, Muradiye Külliyesi ve Saruhanbey Medresesi gibi kentin tarihi ve kültürel mirasını yansıtan mekanları gezen çocuklar, ardından mehter takımı eşliğinde Hatuniye Camii’ne geçti. Burada Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından tarihi Kurşunlu Han’da sünnet şöleni gerçekleşti.
Şölene, Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Tahir Emre Can, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kuduret Gültaş, Vakıflar İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Musa Özgür Turnalı, Vakıflar İzmir Bölge Hayır Hizmetleri Şube Müdürü Haşim Yadigar, Ferdi Zeyrek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Zeyrek ve çok sayıda davetli ile çocukların aileleri katıldı.
Etkinlikte davetlilere kavurma, pilav ve ayran ikram edilirken, çocuklar için hazırlanan oyun alanlarında palyaço gösterileri düzenlendi. Ayrıca, katılımcılara patlamış mısır, pamuk şekeri ve Osmanlı şerbeti de sunuldu.
Programda konuşan Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Tahir Emre Can, Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak ecdattan miras kalan vakıfların hayır şartlarını eksiksiz yerine getirmeye devam ettiklerini belirtti. Can, yıl boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yönelik birçok sosyal destek çalışması yürüttüklerini ifade ederek, Ramazan ve Kurban bayramı dönemlerinde yapılan yardımların ardından, bugün de sünnet düğünü yapma imkanı bulamayan çocukların mutluluğuna ortak olduklarını belirtti.
Çocukların tarihi mekanları dolaşarak kültürel mirası tanıma fırsatı bulduğunu vurgulayan Can, düzenlenen şölenin çocukların hayatları boyunca unutamayacakları bir hatıra olmasını arzuladıklarını dile getirdi.
Ferdi Zeyrek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Zeyrek ise, Sultan II. Beyazıt Vakfı’nın 530 yıllık hayır şartının zamanla kesintisiz şekilde yerine getirilmesinin önemini vurguladı.
Konuşmaların ardından Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Tahir Emre Can ve protokol üyeleri, sünnet olan 28 çocuğa çeyrek altın takarak, her birine bisiklet hediye etti. Program, çocukların çeşitli etkinliklerle eğlenmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

ÇOCUKLAR KENTİN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASINI YANSITAN MEKANLARI GEZDİ
