Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Sergisi'ni düzenlenen törenle açtı. Sergi, fakültenin dört bölümünden mezun olan öğrencilerin eser ve projelerini sanatseverlere sundu.
OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda yer alan sergide, öğrencilerin dört yıllık eğitim süreçlerinde ortaya koydukları çalışmalar ziyaretçilere beğenildi. Endüstriyel Tasarım, Grafik, Resim ve Seramik ile Cam bölümlerinden mezun olan öğrencilerin eserleri sergilendi. Toplamda 62 öğrencinin katıldığı sergide, Endüstriyel Tasarım Bölümü'nden 20 proje, Grafik Bölümü'nden 74 çalışma, Resim Bölümü'nden 46 eser ile Seramik ve Cam Bölümü'nden 28 eser yer aldı. Böylece mezuniyet sergisi toplamda 168 eserle sanatseverlerin ilgisini çekti.
Fakültenin 2012 yılından bu yana faaliyet gösterdiği ve şu anda dört aktif bölümde toplam 640 lisans öğrencisiyle eğitim-öğretim yürüttüğü belirtildi. Serginin öğrencilerin akademik ve sanatsal gelişimlerinin önemli bir çıktısı olduğu vurgulandı. Sergi açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, "Sanat ve tasarım sergileri, Güzel Sanatlar Fakülteleri’nin toplumla kurduğu bağın en önemli göstergelerindendir. Öğrencilerimizin profesyonel adımlarına tanıklık etmek, bir eğitimci olarak gurur kaynağımızdır. Sanatçı olmak, yalnızca teknik bilgi edinmekle kalmaz; dünyanın sorunlarına duyarlı olmayı ve öğrenme tutkusunu yaşam boyu sürdürmeyi gerektirir. Bu ilk adım, geleceğiniz için çok önemli bir başlangıçtır," ifadelerini kullandı.
Sergi açılışına, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş da katıldı.

SAMSUN ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET SERGİSİ DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI. FAKÜLTENİN DÖRT BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN ESER VE PROJELERİNİN YER ALDIĞI SERGİ, SANATSEVERLERDEN İLGİ GÖRDÜ.
