Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir çay ocağı, daktilodan gramofona uzanan yüzlerce nostaljik eşyayla ziyaretçilerini geçmişe götürüyor.
Evinin Alt Katını 10 Yıldır Çay Ocağı Olarak İşletiyor
Dumlupınar Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Mehmet Altuntaş, yaklaşık 10 yıldır evinin alt katında hizmet veren çay ocağını farklı bir konsepte dönüştürdü. Önce kendi eski eşyalarıyla başlayan koleksiyon, zamanla müşterilerinin hediye ettiği parçalarla genişledi.
Daktilodan Gaz Lambasına, Bastondan Radyoya
Altuntaş’ın işlettiği bu çay ocağında bugün yaklaşık 500 nostaljik eşya sergileniyor. Daktilolar, gramofonlar, gaz lambaları, radyolar, yün kırpma makineleri, bakır mutfak ürünleri ve daha fazlası hem içeride hem de avluda görülebiliyor.
"Geçmişe Yolculuk Yapanlar Memnun Ayrılıyor"
Çay ocağının zamanla bir müze havası kazandığını belirten Mehmet Altuntaş, gelenlerin eşyaları ilgiyle incelediğini ve duygusal bağ kurduklarını söyledi. Eşyaların bakım ve temizliğini titizlikle yaptığını vurgulayan Altuntaş, bu nesnelerin çoğunun sahiplerinin hatıralarını taşıdığını ifade etti.
Müşterilerden Yaşar Emiralioğlu ise çay ocağını ziyaret etmenin kendisine huzur verdiğini belirterek, “Buraya geldiğimde adeta ruhum dinleniyor. Bizi geçmişe götürdüğü için işletme sahibine teşekkür ederim.” diye konuştu.