Samsun’da Atakum Belediyesi ve Karadeniz Tiyatrolar Birliği (KATİB) tarafından düzenlenen 13. Tiyatro Köyü, Türkiye’nin farklı illerinden gelen tiyatro topluluklarını bir araya getirdi. Etkinlik, Çakırlar Korusu Tesisleri’nde gerçekleştirildi ve 100’ün üzerinde tiyatrocu, 5 gün boyunca usta sanatçılardan eğitim aldı.
Karadeniz’in tek tiyatro köyü olma özelliğini taşıyan etkinlikte katılımcılar, oyunculuk, doğaçlama, kukla, maske, geleneksel Türk tiyatrosu ve sahneleme teknikleri üzerine atölye çalışmalarına katıldı. Program kapsamında Türk ve dünya tiyatro eserleri üzerine çeşitli çalışmalar yapılırken, geleneksel Türk tiyatrosunun önemli unsurlarından Karagöz ve Hacivat’ın tarihi, felsefesi ve oynatım teknikleri hakkında Dr. Nazlı Miraç Ümit, Hüseyin Dilan ve Dr. Yücel Özdemir tarafından eğitimler verildi.
Köy seyirlik oyunları atölyesinde Folklor Araştırmacısı Nilüfer Zeynep Özçörekçi Göl, kukla ve maske atölyesinde Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçısı Oğuzhan Vartolioğlu, doğaçlama atölyesinde ise Ankara Bağımsız Tiyatrolarından Erdem Ulusal katılımcılarla bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Ayrıca, tiyatro oyununa hazırlık, karakter analizi, eserlerin sahneye aktarılması ve oyunculuk teknikleri konusunda uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.
Tiyatro Köyü kapsamında ayrıca "Yerel Tiyatrolar ve Yerel Yönetimler İlişkisi" başlıklı panel düzenlendi. Panele Tiyatro Kum Genel Sanat Yönetmeni Erhan Başoğlu, Çankaya Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Dr. Serhan Sarıkaya, Ankara Deneme Sahnesi tiyatrocusu Şenol Tiryaki ve Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gömeç katıldı.
Panelde, yerel tiyatroların gelişimi, tiyatro sanatının daha geniş kitlelere ulaştırılması ve yerel yönetimlerin sanatçılara sağlayabileceği destekler ele alındı.

SAMSUN’UN ATAKUM BELEDİYESİ VE KATİB İŞ BİRLİĞİNDE GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN TİYATRO KÖYÜ BU SENE DE TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ İLLERİNDEN ÇOK SAYIDA TİYATRO TOPLULUĞUNU AĞIRLADI. KARADENİZ’İN TEK TİYATRO KÖYÜNDE BİR ARAYA GELEN 100’ÜN ÜZERİNDE TİYATROCU, 5 GÜN BOYUNCA USTA SANATÇILARDAN EĞİTİM ALDI.
