Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Samsun'da 529 yıllık gelenekle sünnet şöleni gerçekleştirildi

Samsun'da 529 yıllık gelenekle sünnet şöleni gerçekleştirildi

Samsun'da 25 çocuğun sünnet töreni, 529 yıllık gelenek kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

Samsun'da, 25 çocuğun katılımıyla 529 yıllık bir gelenek olan sünnet şöleni düzenlendi. Bu özel etkinlik, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bir proje çerçevesinde gerçekleştirildi.

Sultan II. Bayezid Vakfı'nın ihtiyaç sahibi çocukların sünnet ettirilmesine yönelik şartları, Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da uygulanıyor. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen bu projede, Samsun'da yer alan 25 çocuk, geleneksel mehteran takımı ile büyük bir coşkuyla sünnetlerini yaptırdı.

Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Uysal, etkinliğin önemine dikkat çekerek, "Bugün bu güzel etkinliği Samsun'da gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Onların gülümsemesi bizim gülümsememizdir. 'Bir çocuk gülerse dünya güler' mantığıyla hareket ederek çocuklarımızın sünnetini yapıyoruz," dedi.

Şölene katılan çocuklar, etkinlik boyunca çeşitli aktivitelerle eğlenirken, sünnet sonrası düzenlenen şehir turu ve düğün salonundaki organizasyonlarla gün, coşku içerisinde sona erdi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, SULTAN II. BAYEZİD VAKFI’NIN ‘BİR ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER’ MANTIĞIYLA...

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, SULTAN II. BAYEZİD VAKFI’NIN ‘BİR ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER’ MANTIĞIYLA, VAKIF ŞARTINI YERİNE GETİRMEK İÇİN SAMSUN'DA 25 ÇOCUĞA SÜNNET TÖRENİ DÜZENLEDİ.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, SULTAN II. BAYEZİD VAKFI’NIN ‘BİR ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER’ MANTIĞIYLA...