Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Şiir nesnesi programında günümüz şiirinin durumu ele alındı

Şiir nesnesi programında günümüz şiirinin durumu ele alındı

Erzurum'da gerçekleştirilen 'Şiir Nesnesi' dersinde, şiir ve kapitalizm arasındaki ilişki masaya yatırıldı.

'Şiir Nesnesi' derslerinin üçüncüsü Erzurum’da gerçekleştirildi.
'Şiir Dünyayı Sınırlarla Böler ya da Ars Ancilla Capitalis' başlıklı derste, günümüz toplumu ile şiir, kapitalizm ve sanat arasındaki ilişkiler incelendi. Bu ilişki, yeryüzündeki tüm milletleri evrensel bir tehallük toplumuna dönüştürme çabasındaki sistemin işleyişine nasıl katkı sağladığı tartışıldı.

Dr. Osman Nuri Tolar, şiirin sanatlardan biri olduğu vurgusu yaparak, 'Günümüz toplumunun bir şiiri olup olmadığı' sorusunu gündeme getirdi. Tolar, sanatın günümüzdeki markalaşma faaliyetlerinin bir destekçisi olarak piyasa ekonomisinde nasıl yer aldığını anlattı. Şiirin de, bu endüstriyel üretim ve yaratıcılık sürecinin bir parçası haline geldiğini ifade etti.

Ders, şiirin bir söz sanatı olup olmadığı, çeviri problemi ve şiirin sanat olarak kabul edilip edilmeyeceği konularında dinleyicilerin soruları ve katkılarıyla sona erdi.

"ŞİİR NESNESİ" DERSLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ GEÇTİĞİMİZ ERZURUM’DA GERÇEKLEŞTİ. DR. OSMAN NURİ...

"ŞİİR NESNESİ" DERSLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ GEÇTİĞİMİZ ERZURUM’DA GERÇEKLEŞTİ. DR. OSMAN NURİ TOLAR,

"ŞİİR NESNESİ" DERSLERİNİN ÜÇÜNCÜSÜ GEÇTİĞİMİZ ERZURUM’DA GERÇEKLEŞTİ.