kaçak yapı tespiti
Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan denetimde iskelenin beton dolgu üzerine kaçak olarak inşa edildiği, ayrıca bölgede taş duvar, depo, çardak, güneş paneli ve su deposu gibi yapılar için de ruhsat başvurusu yapılmadığı belirlendi.
Yıkım kararı kesinleşti
Şahan Gökbakar, iskele için alınan yıkım kararına itirazda bulunsa da mahkemeden olumsuz yanıt geldi.
Kararın kesinleşmesiyle birlikte, "Özel mülktür, girilemez" yazılı iskelenin tamamı yıkıldı.
Ruhsatsız yapı listesi kabarık çıktı
Yıkım kararında, yalnızca iskele değil; aynı arazi üzerindeki birçok yapının da izinsiz olduğu vurgulandı.
Mahkeme, söz konusu yapıların imar kanununa aykırı inşa edildiğini, herhangi bir resmi izin alınmadan faaliyete geçirildiğini belirtti.
10 yıla kadar hapis cezası talebi
Hazırlanan iddianamede Şahan Gökbakar, kardeşi Togan Gökbakar, Çağrı Özeren ve Osman Bayındır hakkında, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” ve “imar kirliliğine neden olmak” suçlarından 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.