Kocaeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tarihi anlara sahne oldu. Türkiye’nin en sevilen söz yazarı ve yorumcularından Fettah Can, bu anlamlı günde verdiği konserle on binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Cumhuriyet coşkusu, müzikle birleşti; binlerce insanın aynı anda şarkılara eşlik ettiği gecede duygular zaman zaman doruğa ulaştı.
“Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı! Hep birlikte bu büyük zaferin gururunu yaşıyoruz. Bayramımız kutlu olsun!” sözleriyle konserine başlayan Fettah Can, sadece şarkılarıyla değil, söylediği her cümleyle de izleyicilerde derin bir iz bıraktı.
sahnede sadece müzik değil, tarih vardı
Fettah Can’ın sahnesi bu kez sadece bir konser değil, tarihi bir anma törenine dönüştü. Milli Mücadele’nin ruhunu yansıtan repertuar, dinleyicileri yalnızca eğlendirmekle kalmadı; aynı zamanda geçmişe götürdü. “Mandalinalar”, “Boş Bardak”, “Hazine” gibi hit parçalarıyla tempoyu sürekli yüksek tutan sanatçı, zaman zaman duygusal şarkı aralarına da yer vererek geceye anlam kattı.
Sahne ışıklarından dev ekranlara kadar her detayın özel olarak hazırlandığı konserde, bayraklarla süslenmiş alan, görsel bir şölen sundu. Özellikle “Bu Aşkın Katili Sensin” parçasında binlerce kişi cep telefonlarının ışıklarıyla alanı adeta bir yıldız tarlasına çevirdi.
30 bin kişinin sesi aynı şarkıda buluştu
Tahminlerin de üzerinde, yaklaşık 30 bin kişi konser alanını saatler öncesinden doldurdu. Her yaştan müzikseverin yer aldığı etkinlikte, gençlerden ailelere, çocuklardan yaşlılara kadar her kesim aynı heyecanı paylaştı. Fettah Can’ın her şarkısı bir marş gibi söylendi, zaferin anlamı her notada yeniden hissedildi.
İzleyiciler arasında bayram için özel olarak hazırlanan pankartlar, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri yer aldı.Kalabalığın yoğunluğu nedeniyle konser alanında zaman zaman yürümek bile zorlaşırken, organizasyon ekibinin hazırlıkları sayesinde gece sorunsuz tamamlandı.
kocaeli bu geceyi unutmayacak
Fettah Can’ın sahne performansı, sadece müzikal bir şölen değil; 30 Ağustos’un ruhuna yakışır bir anma haline geldi. Etkinliğe katılanlar arasında sosyal medyada yapılan paylaşımlar kısa sürede viral hale geldi. “Zaferin sesi Fettah Can oldu” yorumları, geceye dair en sık tekrarlanan cümlelerden biri haline geldi.
Bu konser, hem bir sanatçının halkla kurduğu derin bağı, hem de müziğin bir milleti nasıl bir araya getirebileceğini bir kez daha gösterdi. Kocaeli, 30 Ağustos 2025’i bir konserle değil, bir zafer şöleniyle kutladı.