İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Magazin Furkan Kızılay ve eşinin Sapanca kararı: Çiftçilik hayali gerçek oluyor

Furkan Kızılay ve eşinin Sapanca kararı: Çiftçilik hayali gerçek oluyor

Eşi Tutku Yılmaz Kızılay ile Vadistanbul'da görüntülenen Furkan Kızılay, İstanbul'dan uzaklaşma planlarını anlattı. Sapanca'dan ev alan çift, yılın bir kısmını doğa ile iç içe geçirecek.

"Çocuklar Duymasın" dizisindeki "Havuç" karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu ve şarkıcı Furkan Kızılay, eşi Tutku Yılmaz Kızılay ile birlikte geçtiğimiz gün Vadistanbul’da objektiflere yansıdı. 

Öğle saatlerinde alışveriş merkezine gelen ve el ele mağazaları gezen ünlü çift, sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kızılay, son dönemde gündemde olan "şehirden kaçış" ve "doğal yaşam" planlarına dair somut adımlar attıklarını müjdeledi.

Daha önce dile getirdiği çiftçilik yapma hayalinin bir heves olmadığını belirten Kızılay, bu amaçla Sapanca'dan bahçeli bir ev satın aldıklarını açıkladı. İstanbul’un yoğun temposundan yorulduklarını ifade eden ünlü isim, "İstanbul’dan biraz uzaklaşıp birbirimizle vakit geçirmek istiyoruz. Daha sakin bir hayat fikri bize çok iyi geliyor, çiftçilik de bunun bir parçası olabilir. Artık yılın belli bir kısmını Sapanca'daki yeni evimizde geçireceğiz" dedi.

Şehirden Kaçış Trendi ve Tersine Göçün Ekonomisi

Furkan Kızılay ve eşinin bu kararı, 2026 yılı itibarıyla sanat dünyasında ve beyaz yakalılar arasında hızla yayılan "tersine göç" dalgasının en taze örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Emlak piyasası verilerine göre, İstanbul'a yakınlığı ve doğal güzellikleriyle bilinen Sapanca, Kocaeli ve Şile gibi bölgelerde bahçeli konut talebi son iki yılda %45 oranında artış gösterdi. Özellikle sürdürülebilir tarım ve "hobi bahçeciliği" konseptli mülkler, sadece birer dinlenme alanı değil, aynı zamanda yeni bir yaşam biçimi yatırımı olarak değerlendiriliyor.