Soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla hakim karşısına geçen spiker Mutlu Ulusoy, sürecin başlama noktasını net bir şekilde aktardı. 25 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen 35. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali’nin sunuculuğunu üstlendiğini belirten Ulusoy, organizasyonun hemen ardından Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ile aralarında duygusal bir bağ kurulduğunu ifade etti.
Kabadayı’nın evli olmasına değinen Ulusoy, eski başkanın kendisine "evliliğini yalnızca çocuklarının geleceği için formalite icabı sürdürdüğünü" söylediğini aktardı.
Sosyal Medya Biriminde 2 Aylık Mesai
Birlikteliğin başlamasından kısa süre sonra kurum bünyesinde istihdam edildiğini doğrulayan Ulusoy, Ekim 2024 itibarıyla Şile Belediyesi Sosyal Medya Birimi’nde resmen göreve başladığını beyan etti. Bu birimde yaklaşık iki ay boyunca görev yaptığını ifade eden ünlü sunucu, daha sonra kendi isteğiyle istifa ederek kurumdan ayrıldığını dile getirdi.
İhale ve Ödeme Trafiğinde "Aracılık" İtirafı
Dosyadaki en kritik detaylardan biri ise belediyedeki finansal ilişkiler ağında sunucunun üstlendiği rol oldu. Soruşturmada rüşvet ve usulsüzlük suçlamalarıyla tutuklanan isimlerden biri de sanatçı Haluk Levent'in kardeşi Berkant Acil'di.
Festival ihalelerini üstlenen Acil’in belediyeden alacağı hakkediş ödemelerinin takibi için devreye girdiğini saklamayan Ulusoy, bu alacakların tahsili hususunda Özgür Kabadayı ile bizzat görüşmeler yaptığını ve sürecin hızlanması için aracılık üstlendiğini belirtti.
Ekranların Tanınan Yüzüydü
Spor camiasının ve ekranların familiar isimlerinden biri olan Mutlu Ulusoy, 2015 yılında canlı yayında yaşadığı sempatik anlarla viral olmuştu. Alman futbolcu Bastian Schweinsteiger’in ismini telaffuz etmekte zorlandığı ve ardından Manchester United takımı için kullanılan "Kırmızı Şeytanlar" ifadesini söylerken sergilediği mimiklerle uzun süre sosyal medyanın gündeminden düşmemişti.
