Türk pop müziğinin güçlü vokallerinden Merve Özbey, Kıbrıs Acapulco Hotel’deki konseri öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni sosyal sorumluluk projesinin detaylarını paylaştı. Okuma alışkanlığının önemine dikkat çeken sanatçı, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki konseri vesilesiyle köy okulları için kitap toplayacağını duyurdu. Özbey, "Kitap bir kez okundu mu rafa kalkıyor; en azından ihtiyacı olan okullara ulaşsın istedik" sözleriyle projesinin temel motivasyonunu açıkladı.
Eğitimde fırsat eşitliği ve kitap bağışı
Sanatçının başlattığı bu girişim, Türkiye'de özellikle kırsal bölgelerdeki öğrencilerin kaynak kitaba erişimini hedefliyor. "Information Gain" (Bilgi Kazanımı) çerçevesinde incelendiğinde; Türkiye'de köy okullarındaki kütüphane sayısı son yıllarda artış gösterse de, güncel edebi ve akademik yayınlara erişim hala önemli bir ihtiyaç alanı oluşturuyor. Bu tür "sanatçı destekli" projeler, toplumsal farkındalığı artırarak bağış kültürünün dijital çağda yeniden canlanmasına olanak tanıyor. Özbey, bakanlık onaylı bu projenin sürdürülebilir olmasını ve daha fazla çocuğun hayal dünyasına dokunmayı amaçlıyor.
"Mutfak benim rehabilitasyon merkezim"
Son dönemde verdiği kilolarla ve formda görüntüsüyle dikkat çeken Merve Özbey, bu durumun geçici olduğunu ve "kilodur, alınır verilir" diyerek sağlığın önceliğine vurgu yaptı. Dışarıdaki sosyal hayatının kısıtlı olduğunu belirten ünlü şarkıcı, konser yorgunluğunu mutfakta attığını ifade etti. Mutfağı kendisi için bir "rehabilitasyon merkezi" olarak tanımlayan Özbey, ailesine yemek hazırlamanın kendisini dinlendirdiğini ve bu konuda elinin oldukça yatkın olduğunu söyledi.
Kıbrıs'taki programı kapsamında hem projelerini anlatan hem de sahne performansıyla büyük beğeni toplayan sanatçı, sosyal sorumluluk bilinciyle müzik kariyerini eş zamanlı yürütmeye devam edeceğinin sinyallerini verdi. Köy okulları için toplanacak kitapların, önümüzdeki dönemde belirlenen ihtiyaç sahibi okullara lojistik destekle ulaştırılması planlanıyor.